Primarul din Suceava, mesaj după intrarea în carantină totală a orașului: ‘Vă rugăm să fim disciplinați, să fim calmi’

31.03.2020, 13:33
Primarul din Suceava, mesaj după intrarea în carantină totală a orașului: 'Vă rugăm să fim disciplinați, să fim calmi'
Primarul din Suceava, mesaj după intrarea în carantină totală a orașului foto: captura video

Primarul din Suceava, Ion Lungu, a transmis un mesaj video după ce orașul a intrat în carantină totală. Suceava a devenit astfel primul oraș din România care a intrat în carantină totală. Primarul a făcut apel la calm și îi roagă pe oameni să respecte regulile pentru a fi protejați.

Primarul din Suceava, mesaj după intrarea în carantină totală a orașului

‘Este o situație destul de dramatică. Fac un apel să fim calmi, să fim raționali. Până la urmă această măsură este pentru a ne proteja pe noi, viețile noastre, pentru a limita extinderea acestui virus. Vă rugăm să fim disciplinați, să fim calmi’, a transmis Ion Lungu prin intermediul unui mesaj video, publicat pe Facebook.

În plus, Ion Lungu a declarat la Digi24 că în localitate nu vor fi luate alte măsuri față de cele prevăzute în Ordonanța militară 6, dar și de ordonanțele militare anterioare.

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii, a spus că la Suceava s-a transmis coronavirusul în mod comunitar pe fondul unor erori medicale şi a managementului local, iar anchetele epidemiologice nu au fost făcute cum ar fi trebuit, din lipsă de personal.

citește și...