Previziunile sumbre ale celebrului epidemiolog despre vaccinul împotriva COVID-19! Data la care va apărea, de fapt, și ce haos va fi în SUA și în Europa până atunci

27.10.2020, 11:30
Previziunile sumbre ale celebrului epidemiolog despre vaccinul împotriva COVID-19! Data la care va apărea, de fapt, și ce haos va fi în SUA și în Europa până atunci
Previziunile sumbre ale celebrului epidemiolog despre vaccinul împotriva COVID-19! Data la care va apărea, de fapt, și ce haos va fi în SUA și în Europa până atunci/ foto: pexels

În urmă cu câteva zile, medicul american Anthony Fauci, expert în boli infecțioase, a precizt că la începutul lunii decembrie se va afla sigur dacă SUA va avea un vaccin eficient pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

‘Vorbim despre vaccinarea unui procent mare al populației, astfel încât să putem avea un impact semnificativ asupra dinamicii focarului. Însă, cel mai probabil, acest lucru nu va fi posibil până în al doilea sau al treilea trimestru al anului viitor’, a mai spus specialistul american.

Pe de altă parte, unul dintre cei mai renumiți epidemiologi din lume, doctorul Michael T. Osterholm, avertizează că următoarele trei luni vor fi cruciale în pandemia de coronavirus.

Previziuni sumbre ale specialiștilor

În 2017, expertul a prezis pandemia COVID-19 în cartea sa ‘ The Deadliest Threat’. Specialistul  precizat că vor exista noi focare de infecție COVID-19 în următoarele luni. Mai mult de atât, un nou virus gripal ar putea provoca o altă pandemie globală la fel de devastatoare ca cea care a izbucnit în 1918 și 1919, provocând între 50 și 100 milioane de decese în întreaga lume.

De asemenea, Michael T. Osterholm a spus că va mai dura până ce vaccinul va ajunge la populație, iar următoarele șase sau 12 săptămâni vor fi cele mai întunecate din întreaga pandemie de COVID-19.

Într-un interviu pentru NBC ‘Meet the Press’, expertul a asigurat că vaccinurile nu vor fi disponibile până la începutul celui de-al treilea trimestru al anului viitor. El a mai afirmat că va fi dificil pentru cetățeni să fie de acord să se vaccineze.

Cetățenii vor refuza să se vaccineze

‘Jumătate din populația SUA este sceptică acum în ceea ce privește vaccinarea’, a declarat epidemiologul Michael T. Osterholm.

America a fost una dintre cele mai afectate țări de infecția cu COVID-19, cu peste 8 milioane de îmbolnăviri și 220.000 de decese în total.

Situația epidemiologică a Americii se va agrava în următoarele luni. Expertul a mai anunțat că Statele Unite vor bate un record de infectare cu coronavirus până la Crăciun.

Același expert a subliniat că Spania ‘a luat măsuri ferme și responsabile pentru a încerca să oprească răspândirea virusului’. 

Sursa: as.com

citește și...