Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile

14.04.2020, 15:05
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că a semnat decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență, instituită în 16 martie pentru a limita propagarea pandemiei de coronavirus.

”Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgență pe întregul teritoriu al României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri de combatere a epidemiei COVID-19”, a spus președintele României, potrivit Hotnews.

”Pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricțiilor în perioada următoare, cum văd că cer cu inconștiență unii politicieni, ar duce la o creștere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor și o presiune uriașă pe sistemul nostru sanitar”, a adăugat Klaus Iohannis.

Liderul de la Cotroceni le-a cerut românilor să stea acasă.

”Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital! Stați acasă pentru a ne putea recăpăta viața cât mai repede, altfel vom avea un val de îmbolnăviri și de decese foarte mare. Ar însemna că toate eforturile, toate sacrificiile pe care le-am făcut până acum ar fi fost în van”, a adăugat președintele României.

Klaus Iohannis a mai anunțat că, pe durata stării de urgență, prețurile la medicamente, alimente și la serviciile de utilitate publică se pot plafona.

”Pe durata stării de urgență, se pot plafona prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, precum energie electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate ori carburanți”, a anunțat acesta.

”Am adăugat în decret însă o mențiune specială pentru situația în care se va constata o scădere a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, pe piețele regionale. În acest caz, Guvernul va lua măsurile necesare astfel încât aceste scăderi să se reflecte în prețul plătit de consumator”, a completat președintele României.

citește și...