Povestea șocantă a românului mort care a stat 13 ani la o morgă din Spania. ‘Am sperat că este în viață’

04.05.2021, 17:32
Povestea șocantă a românului mort care a stat 13 ani la o morgă din Spania. 'Am sperat că este în viață'
Povestea șocantă a românului mort care a stat 13 ani la o morgă din Spania. 'Am sperat ca este în viață'

Caz șocant la Institutul de Medicină Legală din Valencia! Un român a stat mai bine de 13 ani la morga din Spania, după ce anchetatorii spanioli au încercat să afle identitatea bărbatului găsit mort într-o râpă de niște copii, pe data de 1 noiembrie 2007.

Conform site-ului spaniol El Periodico, Dumitru Ionescu avea 53 de ani când a decedat. El a fost identificat abia recent, în urma comparării ADN-ului lui cu cel al fiicei sale din România.

Deși a murit în 2007, el a fost dat dispărut abia în 2019. Din primele informații, rudele bărbatului credeau că el trăiește în Spania, la Valencia.

Rudele bărbatului l-au dat dispărut abia în 2019

O rudă a acestuia l-a căutat la casa din Valencia, însă a descoperit cu stupoare că nimeni nu mai știa nimeni de el de mai bine de 10 ani.

Dumitru Ionescu a dispărut în timp ce soția lui se afla într-un supermarket din orașul Moncada. Membrii familiei au precizat că el mai pleca de acasă fără să spună, așa că nu au raportat imediat dispariția acestuia.

“Am sperat ca este in viata, ca a plecat din propria vointa si ca intr-o buna zi se va intoarce sau ne va contacta. Tatăl meu și cu mine tocmai venisem din România, în acea vară, iar sora mea și mama deja locuiau, de ceva vreme, în Moncada. În acel moment nu citeam presa, pentru că nu înțelegeam nimic în limba spaniolă”, a declarat Jorge, fiul barbatului.

A fost înmormântat în Spania

“Este foarte greu si dureros sa afli ca tatal tau a stat mort intr-un congelator, timp de 13 ani”, a mai declarat și fiica decedatului.

După ce rudele au anunțat autoritățile, s-au făcut teste ADN, în urma cărora s-a aflat că trupul lui zăcea la IML, în Valencia. Autopsia a arătat că bărbatul a murit din cauze naturale.

Abia la finalul lui 2020, ămășițele lui Dumitru Ionescu au fost predate familiei. El a fost înmormântat într-un cimitir din Valencia.

citește și...