Povestea șocantă a bărbatului care a fost ținut 11 ani în comă! Vincent Lambert a decedat pe patul de spital

13.07.2019, 16:59
Povestea șocantă a bărbatului care a fost ținut 11 ani în comă! Vincent Lambert a decedat pe patul de spital
Povestea șocantă a bărbatului care a fost ținut 11 ani în comă!

O poveste cu adevărat șocantă! Vincent Lambert, francezul aflat de 11 ani în stare vegetativă, a murit joi dimineaţa (11 iulie), la nouă zile după ce medicii i-au scos tuburile prin care era hrănit. Personalul medical a respectat hotărârea luată de cea mai înaltă instanţă de apel din Franţa.

Povestea șocantă a bărbatului care a fost ținut 11 ani în comă!

Vincent Lambert și-a trăit ultimii 11 ani în comă, în  urma unui grav accident de motocicletă. Din păcate, bărbatul a fost nevoit să stea internat prin spitale și să fie ținut sub supraveghere medicală. Tânărul a stat 11 ani la pat, unde a fost îngrijit de doctorii din Reims, Franta.

Părinții lui au luptat ani întregi pentru dreptul la viață al fiului lor. Din păcate, au pierdut lupta cu statul francez. Cei doi au anunţat că nu mai pot face recurs la sentinţa Curţii de Casaţie, care a decis să-i fie întreruptă medicaţia fiului lor. Părinţii s-au ‘resemnat’ cu moartea fiului lor.

‘Vincent a murit la 8:24 dimineaţa, la spitalul din Reims’, a spus nepotul său, Francis Lambert, în vârstă de 42 de ani.

Doctorii și soția acestuia cereau oprirea tratamentului pentru Vincent, care nu mai avea șanse să își revină vreodată. Părinții lui au obligat statul să îl îngrijească pe Vincent.

În 2008, în urma unui accident de maşină, Vincent Lambert a intrat în stare de comă vegetativă, din care a ieşit după scurt timp, pentru a ajunge într-un stadiu de „conştienţă minimală”. Doctorii au susţinut  atunci că şocul suferit în accident i-a afectat creierul în mod ireversibil şi că Vincent nu va putea avea niciodată o viaţă normală.

citește și...