Povestea ireală a deținutului care a evadat cu o pânză de bomfaier și care s-a predat poliției după 30 de ani pentru că s-a săturat să fie homeless!

25.09.2021, 09:57
Povestea ireală a deținutului care a evadat cu o pânză de bomfaier și care s-a predat poliției după 30 de ani pentru că s-a săturat să fie homeless!

Darko Desic, un sârb în vârstă de 64 de ani, are o poveste ireală, după ce a evadat din închisoare și a stat pe străzi mai bine de 30 ani, până să se predea poliției.

Bărbatul a luat decizia surprinzătoare de a se da singur pe mâna autorităților după ce a ajuns la concluzia că viața în pușcărie e mai simplă decât cea de homeless.

În toată perioada în care a fost liber, Desic a muncit ca salahor într-o localitate în apropiere de Sidney.

Povestea șocantă a deținutului care s-a predat după 30 de ani pentru că nu mai suporta să fie homeless!

Sârbul Darko Desic este descris de vecinii săi ca o persoană „muncitoare și care nu a deranjat pe nimeni niciodată”. Secretul bărbatului a fost, însă, unul care i-a uimit. Ajuns la 64 de ani, Desic a decis să se predea poliției, care îl căuta de mai bine de trei decenii.

Sârbul a evadat, pe 1 august 1992, din Centrul Corecțional Grafton, din Australia, cu ajutorul unei pânze de bomfaier. El ispășise până atunci 13 luni din cei trei ani și jumătate de închisoare pe care îi primise pentru că ar fi cultivat marijuana. De teamă că va fi deportat înapoi în Serbia, unde ar fi putut fi judecat pentru trădare, Desic a decis să fugă din pușcărie.

Vreme de 30 de ani, el a lucrat cu ziua și a dus o viață modestă, în apropiere de Sidney. Din cauza pandemiei, nu a mai avut ce munci și, ajuns în imposibilitatea de a-și plăti chiria, a decis să se predea. A mers singur la sediul poliției și le-a explicat oamenilor de acolo că preferă să ajungă din nou în închisoare decât să fie homeless.

citește și...