Poliția Capitalei face un apel către cetățeni pentru data de 1 Mai: ‘De data aceasta, grătarul îl facem acasă’

29.04.2020, 17:46
Poliția Capitalei face un apel către cetățeni pentru data de 1 Mai: 'De data aceasta, grătarul îl facem acasă'
foto: pixabay

Până în acest moment, bilanțul deceselor de coronavirus în România a ajuns la 685 și 11.978 de infecții cu virusul din China. În aceste condiții, Poliția Capitalei a ținut să facă un apel către cetățeni, mai ales că se apropie ziua de 1 Mai.

Poliția Capitalei face un apel către cetățeni pentru data de 1 Mai

Într-un comunicat de presă, poliția îndeamnă cetățenii să respecte restricțiile impuse prin Ordonanțe Militare, să păstreze distanțarea socială și să evite aglomerațiile.

Anul acesta, nu vom avea grătare și petreceri la iarbă verde, deși vremea va fi frumoasă. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor ajung până la 20.000 de lei. Iată comunicatul integral:

‘Încercarea prin care trecem ne afectează pe toţi şi putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și dacă vom acționa, în continuare, împreună.

Ne apropiem de 1 Mai, care pe lângă Ziua  Internaţională a Muncii este şi o zi marcată prin ieşiri la iarbă verde, grătare şi petreceri.
Anul acesta, toţi, trebuie să abordăm altfel această zi şi să respectăm distanţarea socială, să respectăm Ordonanţele Militare şi să rămânem acasă.
– Păstrăm distanțarea socială , evităm aglomerațiile şi nu  transformăm aceaste zile în curse  pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.
– Încă nu este posibil să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului de 8 persoane.
– Cu toate ca vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie.

Parcurile din Capitală rămân închise

Vă informăm că accesul este restricționat  în pădurea Băneasa, dar și în alte zone cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde. Echipajele Brigăzii Rutiere, de ordine publică  și Jandarmeria călare vor supraveghea toate aceste zone, unde tradițional se încing grătarele.

Parcurile sunt și rămân închise. Pentru sănătatea tuturor, respectați Ordonanțele Militare. Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

În toată această perioadă, se acționează cu efective mărite. Alături de structurile de ordine publică și poliție rutieră,  echipele de luptători ai structurii de Acțiuni Speciale și ai Jandarmeriei se vor afla  în stradă, pentru un răspuns  prompt în ceea ce înseamnă asigurarea ordinii și liniștii publice’, se arată în comunicatul instituției.

citește și...