Planta de bani pe care ar trebui să o ai acasă pentru câștigurile la Loteria de Crăciun

12.12.2022, 19:45

Planta de bani pe care ar trebui să o ai acasă pentru câștigurile la Loteria de Crăciun. Plectranthus este cunoscută sub numele de planta de bani și vă spunem toate detaliile despre cum să o îngrijiți, tipul de udare și unde este cel mai bine să o așezați. Trebuie să ne amintim că este vorba de o simplă legendă legată de obiceiuri ancestrale, care nu poate fi considerată eficientă din punct de vedere științific.

Extragerea extraordinară a Loteriei de Crăciun se apropie, iar nervii participanților cresc pe măsură ce trec zilele. Am vorbit deja despre unele dintre cele mai curioase superstiții legate de tragerea la sorți, precum și despre unele dintre cele mai faimoase administrații ale sale.

Fiecare persoană recurge la anumite obiceiuri pentru a chema norocul și, cu siguranță, dacă ar ști că există o plantă numită “planta banilor”, ar paria că o va avea aproape pe 22 decembrie.

De ce se numește plectranthus “planta banilor”

Cunoscută în întreaga lume sub numele de “planta banilor”, plectranthus își datorează numele unei credințe populare din sud-estul Africii care o asociază cu norocul. Este un mit tradițional care spune că, dacă proprietarul plantei reușește să o facă să se reproducă din butași și dacă aceasta crește sănătos, norocul va fi de partea lui în sfera economică. Cu alte cuvinte, nu merită să o cumpărați deja crescută într-un magazin.

Pe de altă parte, superstiția spune că, odată ce planta a prosperat, se obișnuiește să se îngroape o monedă lângă tulpina ei pentru a aduce și mai mult noroc. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că este vorba de o simplă legendă legată de obiceiuri ancestrale, care nu poate fi considerată eficientă din punct de vedere științific.

Cum să îngrijești corect “planta de bani”

Îngrijirea plectranthusului nu este ieșită din comun pentru orice plantă pe care doriți să o aveți sănătoasă și cu o culoare bună. Udarea trebuie să fie regulată, dar nu prea mult pentru a evita efectele negative. Prin urmare, ar fi suficient să o udați o dată pe săptămână, menținând substratul umed. Cu toate acestea, în timpul lunilor de vară, se recomandă ca udarea să fie crescută la trei ori la fiecare șapte zile. De asemenea, este esențial ca aceasta să primească suficientă lumină solară, fără a fi expusă direct la soare. Altfel spus, cel mai bine ar fi să îl așezați într-o zonă exterioară, unde soarele nu-l luminează direct.

 

Potrivit experților, este recomandabil să se furnizeze îngrășăminte pentru plectranthus în timpul perioadei de creștere a acestuia. Cel puțin o dată la 15 zile pentru a genera o creștere mai bună și o plantă cu frunze verzi. Este esențial să îndepărtați frunzele uscate care pot crește pe plantă pentru a preveni răspândirea la restul plantei și este, de asemenea, o idee bună să tăiați ramurile superioare pentru a obține butași.

citește și...