Piticu a câștigat finala săptămânii ”Splash! Vedete la apă” și premiul de 10.000 lei

29.08.2022, 11:33
Piticu a câștigat finala săptămânii ”Splash! Vedete la apă” și premiul de 10.000 lei
Piticu a câștigat finala săptămânii ”Splash! Vedete la apă” și premiul de 10.000 lei

Visul de a avea două trofee ”Splash! Vedete la apă” i s-a îndeplinit lui Piticu! Fostul cântăreț a câștigat finala săptămânală a show-ului și premiul de 10.000 de lei! Pe locul al doilea, la o diferență de doar 0,5 puncte, s-a clasat Dima Melnic, iar pe al treilea, Sonny Medini. Acesta din urmă a fost adus în competiție de Clara Gherase, iar Cosmin Natanticu și-a folosit wild card-ul pentru ca Naomi Hedman să aibă o nouă șansă în cadrul sezonului de anul acesta.

Gala finalei a fost deschisă de Sonny Medini, a cărui săritură specială a fost realizată alături de mai mulți copii, aflați la toate platformele: „O să facem ”circ” la ”Splash!”“. El a plonjat de la 3 metri înălțime, unde s-au aflat fiica lui și de unul dintre nepoții lui Nea Mărin. Scena a fost impresionantă și toți cei prezenți i-au aplaudat cu admirație. Cătălin Cozma a precizat: „Este o premieră! Nu a mai executat nimeni o astfel de săritură. Bravo, vă felicit! Sunteți foarte tari!“. Pentru săritura individuală, Sonny Medini a urcat la plaforma de la 7 metri, de unde a făcut un salt și jumătate cu spatele și a intrat în apă în picioare. Cătălin Cozma a declarat: „La 42 de ani, să faci o astfel de săritură – este una dintre cele mai grele pe care am văzut-o la «Splash!» – te felicit, Sonny, bravo! Felicitări!“.

Codruța Sanfira și Sebastian Coțofană au sărit, în tandem, de la 5 metri și, înainte de salt, artista a renunțat la centura albastră. Gestul ei a fost apreciat de jurați, iar Nea Mărin a subliniat: „Faptul că a ajuns după 4 zile să arunce și centura e un lucru extraordinar! Acum, ar trebui să meargă direct la un bazin să își ia un profesor, pentru că e păcat!”. Săritura individuală a artistei a fost, de fapt, o rostogolire din stând în fund și venit în apa bazinului, în picioare. Pentru că a avut puțin timp de exersat, tehnica nu a fost foarte bună, însă, Iulia Albu i-a dezvăluit că își dorește să o revadă în competiție și că o vede câștigătoare. Dima Melnic a sărit împreună cu fratele lui mai mic de la 7 metri, iar tatăl lor a plonjat de pe platforma de la 5 metri înălțime. Concurentul i-a dedicat săritura mamei sale: „Nu voiam să sară cu noi din cauză că vrem să-I dedicăm acest salt ei, deoarece este ziua ei“. Ulterior, fostul dansator a urcat la 10 metri, de unde a făcut o săritură din stând în mâini. Clara Gherase i-a dat nota 8: „Sezonul trecut s-a câștigat cu această săritură! Bravo, Dima! Ai o ținută foarte frumoasă (…) nu a avut genunchii perfect întinși, de-asta a intrat cu stropi“.

Piticu a câștigat finala săptămânii ”Splash! Vedete la apă” și premiul de 10.000 lei. Ce a declarat artistul

Cu fobie de înălțime, Alina Petre a ales să sară, în tandem, cu soțul ei, Dragoș Tănase, de la 3 metri. „N-am mai avut timp să repet cu el deloc. Și el, săracul, n-a sărit în viața lui. A descoperit că-i e frică de înălțime“, a declarat multipla campioană la dans sportiv. Saltul pregătit pentru finala săptămânii „Splash! Vedete la apă“ a fost realizat cu spatele la bazin, de pe aceeași platformă – 3 metri.  Naomi Hedman l-a provocat pe Cosmin Natanticu să sară alături de ea, după ce juratul a adus-o în concurs cu ajutorul unui wild card. În ciuda insistențelor tuturor, comediantul a plonjat de pe marginea bazinului, iar logodnica lui Florin Ristei, de la 3 metri. Cătălin Cozma a punctat: „Eu nu am pregătit o astfel de săritură cu el! Am văzut un backflip, mă așteptam să sari în picioare, pentru că, de la 50 de cm – ce săritură să faci? Dar ai făcut un salt înapoi… aproape bine“. Finalista a urcat apoi la următoarea platformă, de unde a făcut o săritură simplă, cu fața. „Mi-a plăcut săritura ta! Ai fost puțin cam relaxată la intrarea în apă. Totuși, cred că a fost un câștig pentru toți să te vedem în finală”, a declarat Iulia Albu.

Sebastian Coțofană a acceptat și invitația lui Piticu de a sări împreună în cadrul finalei săptămânii „Splash! Vedete la apă“. Ei au făcut un salt special de la 5 metri, care a fost foarte apreciat de toți. Ulterior, finalistul a mers la ultima platformă, de unde a executat o săritură cu spatele, iar intrarea în apă a fost corectă. „Bravo, Piticule! Încă o dată ai demonstrat că ai un caracter puternic, la câtă presiune a fost pe tine aici, ai știut să îți controlezi foarte bine emoțiile și să faci o săritură perfectă. Bravo!“, a spus Clara Gherase, care l-a notat cu 9.
La final, după ce s-au calculat notele secrete acordate de Iulia Albu, Monica Bîrlădeanu a anunțat că Piticu a câștigat trofeul show-ului și, totodată, premiul de 10.000 de lei. „Încă o dată campion! Al doilea ”Splash! Vedete la apă” câștigat! Sunt foarte fericit! Am rămas fără cuvinte… Mulțumesc din tot sufletul pentru tot ce s-a întâmplat aici! Mulțumesc pentru emoțiile frumoase pe care le-am trăit aici”, a declarat Piticu.

Săptămâna aceasta, telespectatorii vor putea urmări ultimele 3 ediţii ale acestui sezon ”Splash! Vedete la apă”, difuzate miercuri şi vineri, de la 20:30, în vreme ce ultimul câştigător al sezonului va fi desemnat sâmbătă, de la ora 20:00, la Antena 1.

Cine sunt jurații show-ului ”Splash! Vedete la apă”

Cel de-al cincilea sezon al show-ului ”Splash! vedete la apă” aduce cu el mai multe surprize. În fiecare săptămână, vor exista ediţii de calificări, în urma cărora primii doi concurenţi cu cel mai mare punctaj vor ajunge direct în finala difuzată duminica, de la 20:00, la Antena 1, unde vor lupta pentru premiul săptămânal pus în joc: 10.000 de lei.  Iulia Albu, Clara Gherase, Nea Mărin şi Cosmin Natanticu vor urmări săriturile și vor nota pe lângă tehnică și curaj, și evoluția participanților din prima zi de antrenament și până în clipa salturilor efectuate în cadrul concursului.

Lor le vor fi alături şi prezentatorii show-ului, Monica Bîrlădeanu, Ramona Olaru şi Răzvan Fodor, care le vor oferi ultima doză de încurajare înainte de săriturile de pe platformele de 3, 5, 7 sau chiar și 10 metri ale Bazinului Olimpic de înot de la Bacău. În noul sezon va fi prezent și cuplul comic format din Paula Chirilă şi Romică Ţociu – cei doi se vor asigura că atât cei prezenți pe platourile de filmare, cât și cei de acasă își vor lua doza necesară de zâmbete/serotonină. La fel ca în sezoanele trecute, Claudia Tiu, Cătălin Cozma și Bogdan Ioniță sunt cei trei antrenori de la „Splash! Vedete la apă“ care îi vor ajuta pe concurenți să își perfecționeze salturile, dar și să își învingă fricile.

citește și...