Pedeapsa cu moartea ar putea fi reintrodusă în România! Premierul ia în calcul un referendum pe această temă

27.07.2019, 18:27
Pedeapsa cu moartea ar putea fi reintrodusă în România! Premierul ia în calcul un referendum pe această temă
Viorica Dăncilă a vorbit astăzi despre cazul de la Caracal

Îngrozitorul caz al dispariției celor două adolescente din Olt a readus în atenția publicului pedeapsa cu moartea și a iscat o adevărată dezbatere pe această temă. 

Numeroși români, printre care și autorități de nivel înalt, cer înăsprirea pedepselor primite de cei care comit crime, violuri sau acte de pedofilie. Totodată, a apărut deja o petiție online prin care se cere pedeapsa cu moartea pentru criminalul din Caracal. În doar 24 de ore, petiția a fost deja semnată de peste 20.000 de oameni. 

Premierul Viorica Dăncilă și-a amânat astăzi chestiunile politice pe care le avea de dezbătut la Bacău și s-a întors la București, unde a convocat o ședință referitoare la cazul de la Caracal. 

„Analizez posibilitatea convocării unui referendum”

„În aceste zile, un suflet tânăr, care putea fi salvat, a plecat dintre noi. Suntem cu toții plini de durere și revoltă, de tristețe și frustrare pentru că așa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare, în calitate de prim-ministru, dar este nevoie de mai mult. Mi-am anulat toate vizitele și evenimentele de astăzi. La sosirea în București, m-am întâlnit de urgență cu Ministrul Afacerilor Interne, care m-a informat asupra tuturor măsurilor luate până în acest moment și a planului de acțiune pentru zilele următoare. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal pentru a continua coordonarea anchetei. Tot astăzi am convocat o ședință la Palatul Victoria cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, cu directorul general STS, Sorinel Vasilca și cu Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu”, a spus Dăncilă.

Prim-ministrul a vorbit și despre un posibil referendum privind pedepse mai aspre pentru crimă, viol și pedofilie: „De asemenea, analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”.

Dăncilă a spus că toți cei care au luat parte la această anchetă și au gestionat defectuos situația vor plăti: „I-am demis deja pe șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, pe inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Olt și pe subprefectul de Olt. De asemenea, l-am chemat din concediu pe prefectul de Olt, pentru a-l demite. Vor fi demiși sau vor suporta rigorile legii toți cei care au fost implicați pe parcursul acestui proces și au gestionat defectuos situația, nu doar conducerea. Asigur familiile și pe toți cetățenii României că toți cei vinovați vor plăti, indiferent de funcția deținută. Nu o să permit nimănui să se joace cu siguranța și viețile oamenilor! Ca om, ca mamă, sunt alături de rudele aflate în suferință și voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a le sprijini. Le transmit condoleanțe și toată compasiunea mea. Pentru măsurile care se impun, îi asigur că nimeni nu va scăpa nepedepsit”.

Medicul Monica Pop cere reintroducerea pedepsei cu moartea

Și medicul Monica Pop a postat astăzi pe Facebook un mesaj în care susține reintroducerea pedepsei cu moartea în România. 

„Oricum o moarte prin execuție e prea ușoară pentru cei care ucid cu premeditare și în chinuri! REINTRODUCEȚI PEDEAPSA CU MOARTEA! REPEDE! SUA AU REINTRODUS-O F RECENT! AM CONSULTAT CRIMINALI! MULȚI! Abrogarea acestei legi a fost o greșeală politică! Eu, medic, militantă pentru viață și împotriva eutanasiei, spun asta azi, cu toată convingerea, după ultimele zile!”, a scris, printre altele, cunoscutul medic oftalmolog.

citește și...