Pavlova cu ciocolată neagră. Un desert delicat și ușor

22.12.2021, 22:01
Pavlova cu ciocolată neagră. Un desert delicat și ușor

Un desert delicat și ușor este modul perfect de a încheia o masă festivă. Combinația de bezea cu frișcă și ciocolată neagră echilibrează perfect gustul dulce cu cel amărui, păstrându-l în același timp ușor fresh.

Pavlova este un desert devenit tradițional în Australia și Noua Zeelanda, țări care încă își dispută paternitatea asupra prăjiturii. Faimosul desert făcut din bezea și fructe de pădure are o istorie strâns legată de o foarte cunoscută balerină din Rusia, care a vizitat Australia, pentru prima dată, în anul 1926.

Pavlova este un desert numit după celebra balerină de origine rusă – Anna Pavlova. O combinație inedită de bezea crocantă la exterior și moale la interior, umplută cu frișcă naturală.

Pavlova cu ciocolată este un desert pentru toți iubitorii de ciocolată.

Fiind o prăjitură delicioasă și ușoară, Pavlova este servită destul de des în cadrul meselor festive și de sărbători. Deși este un desert de vară, acesta se servește și la Crăciun.

Ingrediente:

  • 6 albușuri mari,
  • 300 g de zahăr tos,
  • 3 linguri de cacao,
  • 1 linguriță de oțet,
  • 100 g de ciocolată neagră,
  • 500 ml de smântână pentru frișcă.

Mod de preparare

Se bat ouăle spumă cu mixerul, până ce bezeaua devine fermă. Apoi începe să adaugi treptat zahărul. Când spuma capătă un aspect lucios, este momentul să pui și oțetul. Încorporează cele trei linguri de cacao și 50 de grame de ciocolată rasă, cu ajutorul unei spatule, amestecând încet, de jos în sus.

Încinge cuptorul la 180°C.

Între timp desenează pe o foaie de copt un cerc cu diametrul de 23 de centimetri. Pune bezeaua în interiorul cercului având grijă să o netezești. Introdu tava în cuptor și redu imediat temperatura la 150 °C. Timpul de coacere este de aproximativ o ora.

Când este gata, prăjitura trebuie să fie uscată pe dinafară.

Înainte de servire bate frișcă, adaug-o peste bezea și rade ciocolată deasupra.

citește și...