Patriarhul Daniel i-a îndemnat pe români să se vaccineze. ‘Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor’

02.05.2021, 09:29
Patriarhul Daniel i-a îndemnat pe români să se vaccineze. 'Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor'
Patriarhul Daniel i-a îndemnat pe români să se vaccineze. 'Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor'

Duminică, 2 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului! Este al doilea Paște în pandemie, însă oamenii au putut merge de data aceasta la biserică, cu distanțare fizică și măști. 

În Sâmbătă Mare, Patriarhul Daniel a făcut un anunț important pentru toți credincioșii, la ceremonia coborârii Sfintei Lumini de la Ierusalim.

El a încurajat vaccinarea, anunţând că din 23 mai ar putea fi reluate pelerinajele la Locurile Sfinte pentur pelerini, ”de preferinţă pelerini vaccinaţi”.

Patriarhul Daniel, îndemn pentru români în Sâmbăta Mare

„În Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut. Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor. Începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, sigur, de preferinţă pelerini vaccinaţi, care să reia vizitele la Locurile Sfinte”, a subliniat patriarhul. 

„Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele din Ţara Sfântă, dar şi aici, acasă, să fim mai aproape unii de alţii şi să putem să mulţumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătăţii”, a afirmat Patriarhul României.

La slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Capitală au asistat azi-noapte în jur de 500 de credincioși.

Dacă anul trecut, cu toţii au primit lumina în uşa casei, la fel şi sfintele Paşti, anul acesta au avut voie să meargă la biserică, iar preoţii au împărţit lumina. În noaptea de Înviere restricțiile de circulație au fost eliminate complet pentru cei care au mers la biserică.

”Am văzut ca indicele de infectare a scăzut, am văzut ca a crescut gradul de vaccinare, sunt semne bune și nădăjduim ca bunul Dumnezeu să ne ajute la nivel național sa înțelegem că uniți, respectând toate aceste reguli de distanțare socială, vom fi în curând eliberați și din această robie a pandemiei”, a precizat preotul Gabriel Cazacu, citat de DIGI24.

citește și...