Patinatoarea franceză Sarah Abitbol își acuză fostul antrenor de viol

05.02.2020, 10:30
Patinatoarea franceză Sarah Abitbol își acuză fostul antrenor de viol
Patinatoarea franceză Sarah Abitbol își acuză fostul antrenor de viol

Parchetul din Paris a anunţat marţi deschiderea unei anchete privindu-l pe fostul antrenor al patinatoarei Sarah Abitbol, Gilles Beyer, acuzat de fosta sportivă că ar fi abuzat-o sexual în perioada în care aceasta era minoră.

Sarah Abitbol, în vârstă de 44 de ani, este o fostă mare campioană la patinaj din Franța. Aceasta a concurat în proba de perechi alături de Stephane Bernadis. Sportiva a publicat de curând o carte – un si long silence (n.r. O tăcere atât de lungă), în care îl acuză pe fostul ei antrenor, Gilles Beyer, că a agresat-o sexual și a violat-o în perioada 1990-1992. La cea vreme, Sarah Abitbol avea 15-17 ani, relatează mediotiempo.com.

”Sunt doar câteva zile de când sunt capabilă să pronunţ acest cuvânt atât de ruşinos, atât de hidos. Că am fost violată când aveam 15 ani. A început în timpul unui stagiu, la La Roche-sur-Yon. Agresorul a intrat în camera mea, s-a aşezat pe patul meu şi a începutul atacul”, a afirmat Sarah Abitbol.

După dezvăluirile făcute de fosta campioană la patinaj, autoritățile au deschis o anchetă pentru a stabili dacă au existat și alte victime.

Sarah Abitbol, alături de fostul ei partener, Stephane Bernadis, pe vremea când concurau în proba de perechi la patinaj artistic

Gilles Beyer, în vârstă de 62 de ani, a recunoscut că a avut relații intime și nepotrivite cu Sarah Abitbol și i-a cerut scuze acesteia.

Fosta patinatoare, însă, a explicat că așteaptă să fie trași la răspundere și responsabilii de la clubul unde se antrena, dar și federația.

Și alte patinoatoare acuză

Potrivit sursei citate, și alte patinatoare l-au acuzat pe antrenorul Gilles Beyer, dar și pe alți antrenori de agresiune sexuală.

Helene Godard l-a acuzat pe Gilles Beyer că a întreținut relații sexule cu ea când avea 13-14 ani. Anne Bruneteaux și beatrice Dumur l-au acuzat de agresiune sexulă pe antrenorul Michel Lotz.

Luni, ministrul Sportului din Franţa, Roxana Mărăcineanu, i-a cerut preşedintelui Federaţiei franceze a sporturilor pe gheaţă (FFSG), Didier Gailhaguet,  să demisioneze în urma recentelor dezvăluiri despre abuzurile sexuale din lumea patinajului.

https://www.youtube.com/watch?v=33_c3dl7N48

 

citește și...