Pățaniile lui Mihai Jurca, prezentatorul meteo de la Antena 1. Cum și-a uitat geanta cu 800 de euro la Stockholm

14.04.2020, 10:47
Pățaniile lui Mihai Jurca, prezentatorul meteo de la Antena 1. Cum și-a uitat geanta cu 800 de euro la Stockholm
Pățaniile lui Mihai Jurca, prezentatorul meteo de la Antena 1. Cum și-a uitat geanta cu 800 de euro la Stockholm

Mihai Jurca, prezentatorul rubricii Meteo de la Antena 1, și-a amintit de un episod mai puțin plăcut dintr-una dinte vacanțele sale în Suedia.

Mihai Jurca a povestit, pe blogul său, cum și-a uitat geanta cu 800 de euro la Stockholm.

”Se întâmplă prin 2008. Stockholm, Suedia. Ultima zi de vacanță, eram împreună cu soră-mea. Zbor spre Amsterdam pe la 6 seara, zic hai să mâncăm de prânz, apoi mai mergem la hotel, mai bem un suc acolo, ne luăm bagajele și o luăm ușurel spre aeroport.

Îmi aduc aminte că nu prea făceam multe plăți cu cardul. Cash-ul era sfânt. Plecam cu 2.000 de euro după mine, ca Gigi, prin aeroport. Și, ca tot românul, când rămâneam fără coroane, mai schimbăm câte 100 de euro.

Fiind ultima zi, cred că mai aveam până în 180 de coroane – vreo 20 de euro la vremea aceea – și nu voiam să mai schimb nimic. Zic hai să mâncăm la Jensens, că ne încadram perfect pentru două fripturi la happy hour, eu o bere, tu un suc. Zis și făcut”, a povestit el.

Prezentatorul rubricii Meteo din cadrul Observatorului de la Antena 1 n-a mai vrut să schimbe bani în momentul în care a vrut să plece de la restaurant și a lăsat un bacșiș infim, deși în geantă avea 800 de euro.


Odată plecat de la restaurant, Mihai Jurca și-a dat seama că își uitase geanta cu bani în restaurant.

”Mergem, mâncăm, ne servesc oamenii ireproșabil, plătesc și mai rămân fix două coroane de bacșiș. Mă ia așa un început de rușine, dar zic eh, asta e. E ultima zi, nu are rost să mai schimbăm alți bani, plecăm și aia a fost. Nu vă zic că merg 3 stații cu metroul, și suprizăăăăăă. Unde Doamne iartă-mă e geanta? Mi-au furat-o de pe umăr! Dar cine, că nu era mai nimeni în metrou. S-o fi desprins cureaua și mi-o fi căzut fără să simt. Șanse reduse. Băi să vezi că am uitat-o la restaurant.

Și se întoarce fratele vostru cu coada între picioare la restaurant, intră și adopta poziția struțului – noroc că nu era nisip acolo – și îi spune fetei de la recepție cele întâmplate. Da, am găsit o geantă! Un moment, o să v-o aducă cineva. Și într-adevăr vine un domn cu geantă mea de umăr, trasă într-o pungă de plastic, sigilată, cu ștampila restaurantului și pesemne semnătura celui care o izolase în plastic. Domnule, geanta dumneavoastră! Era și păcat să nu vă întoarceți după ea la cât de bine arată”, a adăugat el.

Revenit la restaurant, Mihai Jurca a mărturisit că s-a simțit exxtrem de rușinat de faptul că lăsase un bacșiș foarte mic celor care ulterior i-au găsit și înapoiat geanta cu bani.

”Nu cred că m-am simțit de multe ori o mai rușinat ca atunci. Aveam 8 hârtii de 100 de euro în geantă. Rezervă strategică. Nu știam cum să procedez. Să dau 100 de euro găsitorului? E prea mult și mai mult ca sigur nu va accepta. Am mulțumit și am plecat.

Dar atunci am învățat să nu mă mai zgârcesc. Când las prea puțin la cârciumă – pentru că fie nu am mărunt, fie așa s-a potrivit rotunjirea – doamna mea mă întreabă, sigur ți-ai luat tot? Nu ai uitat nimic?”, a încheiat Mihai Jurca.

citește și...