Pandemie coronavirus: avem voie să mergem la părinți de Paște?

12.04.2020, 16:57
Pandemie coronavirus: avem voie să mergem la părinți de Paște?
Pandemie coronavirus: avem voie să mergem la părinți de Paște?

Autoritățile române au răspuns la mai multe întrebări legate de starea de urgență și sărbătorile care urmează.

Pandemie coronavirus: avem voie să mergem la părinți de Paște?

Grupul de Comunicare Strategică a explicat, în detaliu, cum putem proceda de Paște și dacă putem merge în vizită la familie și cei dragi, scrie Digi 24.

La întrebarea „Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?”, răspunsul autorităților a fost: „Desigur. Conform ordonanței militare trebuie să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifați punctul 4, motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave. De asemenea, recomandăm evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces”. 

Totuși, în ceea ce privește timpul petrecut cu părinții, la masa de Paște, lucrurile stau cu totul diferit: „Prin Ordonanțele Militare nu sunt permise vizitele de curtoazie în ziua de Paște, ci doar deplasarea pentru aprovizionarea rudelor care nu se pot aproviziona singure cu produsele necesare. În același timp, se recomandă, pe cât posibil, evitarea contactului direct sau apropiat cu persoane în vârstă. Vă reamintim că persoanele infectate cu noul tip de coronavirus pot fi asimtomatice, adică nu prezintă simptome, însă pot transmite virusul foarte ușor, iar persoanele în vârstă reprezintă o categorie vulnerabilă, cu risc crescut de deces”.

Foto: Inquam Photos

citește și...