Pandemia de coronavirus a dus la scăderea prețurilor la chirii! Cu cât s-au ieftinit în Capitală

02.05.2020, 18:09
Pandemia de coronavirus a dus la scăderea prețurilor la chirii! Cu cât s-au ieftinit în Capitală
foto: pixabay

Pandemia de coronavirus face ravagii și pe piața imobiliară! În ultimele două luni, prețurile la chirii au scăzut în toată țara, cu aproximativ 25%.

Pandemia de coronavirus a dus la scăderea prețurilor la chirii!

Prețurile chiriilor au scăzut semnificativ și în Capitală. Conform unui raport efectuat de ‘Piața Imobiliară Rezidențială – Trimestrul I 2020’, chiriile s-au ieftinit destul de mult în această perioadă.

Înainte de pandemie, un apartament de două camere, confort 1, din București se închiria cu 420 de euro pe lună, iar acum se închiriază cu 400 de euro.

În Cluj-Napoca, un apartament cu o suprafață de 50-60 de metri pătrați, poate fi acum închiriat cu 410 euro, față de 420 de euro.

În schimb, în unele orașe din România, precum Ploiești, prețurile chiriilor s-au mărit. Iată un exemplu. Un apartament din Ploiești care pornea de la suma de 300 de euro, acum se închiriază cu 330 de euro. Alte orașe care au înregistrat măriri de chirii sunt Sibiu, Brăila, Târgu Mureș și Constanța.

Și vânzarea locuințelor a scăzut cu până la 15% din prețurile cerute înaintea pandemiei de coronavirus.

‘Apartamentele noi care sunt în fază finală de construcție în diverse proiecte rezidențiale nu vor suferi ajustări prea mari, mai mult de 5, 10 maxim 15%. Ei, decât să vândă în pierdere, mai bine vând mai puține. În schimb, proiectele care nu au fost încă începute, acele zeci de mii de apartamente care s-au anunțat numai în zona București- Ilfov, cred că multe nu vor mai începe la data preconizată’, a detaliat Andreea Comșa, expert imobiliar, scrie stirileprotv.ro.

citește și...