Ouă ochi la cuptor. Mic dejun de Halloween
Toți ochii sunt ațintiți asupra ta la micul dejun. Aceasta este o caserolă distractivă și potrivită pentru micul dejun de halloween, care va menține tema înfricoșătoare pe masă de la răsăritul soarelui. Pregătește o surpriză delicioasă făcând din ouă niște globi oculari pe care familia îi va adora, dacă sunt suficient de curajoși să îi încerce. Este lipicios, este grozav și foarte distractiv de mâncat. Poftă bună!
Ouă ochi la cuptor
Ingrediente
- 1 pungă (30 oz) de cartofi tocați mărunțiți și congelați, decongelate
- 1 conservă (10 3/4 oz) de supă condensată de cremă de cartofi
- 1 recipient (8 oz) smântână (aproximativ 1 cană)
- 1 1/2 cești de brânză Cheddar mărunțită (6 oz)
- 2 lingurițe de ceapă uscată tocată mărunt
- 1/2 linguriță de sare
- 1/8 linguriță de piper
- 10 felii de bacon canadian (aproximativ 6 oz)
- 10 ouă
- Ketchup
Mod de preparare
1
Se încălzește cuptorul la 350°F. Într-un castron mare, amestecați cartofii, supa, smântâna, brânza, ceapa, sarea și piperul. Puneți amestecul cu lingura în vasul de copt din sticlă de 13×9 inci (3 litri) nesărat, întinzându-l uniform.
2
Aranjați feliile de șuncă în perechi deasupra amestecului de cartofi pentru a semăna cu niște ochi. Presărați baconul în amestec pentru a forma cupe adânci (pentru ouă). Coaceți la cuptor 40 de minute.
3
Scoateți vasul de copt din cuptor. Dacă este necesar, apăsați baconul în amestec pentru a remodela cupele. Spargeți cu grijă 1 ou în fiecare cupă de bacon.
4
Coaceți la cuptor încă 20-25 de minute sau doar până când ouăle sunt coapte. Decorați ouăle cu “vene” de ketchup pentru a semăna cu globii oculari injectați cu sânge.