Ordonanța militară nr.7: Orașul Țăndărei intră în carantină totală! Ministrul de Interne a făcut anunțul

04.04.2020, 15:25
Ordonanța militară nr.7: Orașul Țăndărei intră în carantină totală! Ministrul de Interne a făcut anunțul
Ordonanța militară nr.7: Orașul Țăndărei intră în carantină totală! Ministrul de Interne a făcut anunțul foto; captura video

Sâmbătă, 4 aprilie, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că orașul Țăndărei, din județul Ialomița, intră în carantină totală.

Ordonanța militară nr.7: Orașul Țăndărei intră în carantină totală! Ministrul de Interne a făcut anunțul

Este cel de-al doilea oraș care intră în carantină după Suceava. Măsura a fost luată după ce s-a înregistrat un număr mare de persoane infectate și de decese din cauza coronavirusului. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut anunțul, într-o conferință de presă, alături de Bogdan Despescu și Raed Arafat.

‘În Ialomița, din totalul cazurilor pozitive, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei, un procent de peste 60%. Dintre cei opt decedați, 7 sunt tot din Țăndărei. 

Este strict interzisă ieșirea și intrarea în Țăndărei prin alte zone decât cele publice. Vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată și desfășoară activități economice, sau ordinea publică, sanitară etc

Vreau să anunț cetățenii din Țăndărei că măsurile de verificare se realizează de către personalul structurilor MAI în colaborare cu cele ale MApN. Vom aplica legea!

Consiliul Județean Ialomița, primăria, Consiliul Local vor lua măsuri pentru asigurarea serviciilor de asistență socială și aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători sau alte forme de ajutor pentru persoanele care nu se pot deplasa.

Un apel către frații noștri din diaspora: Dragi compatrioți, rămâneți acasă în țările unde locuiți și faceți acolo sărbătorile în pace și liniște. În acest an, departe de cei dragi. Din păcate, aici vom fi obligați să vă invităm să locuiți 14 zile în spațiile de carantinare instituționalizate. Acest lucru nu ne face bine nici nouă nici dvs și nici familiilor care vă iubesc’, a precizat Marcel Vela, notează Digi24.

În plus, prin ordonanța militară nr. 7 au fost suspendate toate zborurile spre și dinspre țările intrate recent în zona roșie precum: Marea Britanie, Olanda, Belgia, Austria, Statele Unite, Irlanda, Elveția, Turcia sau Iran.

Cursele aeriene care legau România de Italia, Spania, Germania și Franța erau deja suspendate prin măsuri adoptate în luna martie.

citește și...