Oana Pellea: ”Mi-a fost frică să nu transmit virusul, dar, desigur, și să mă îmbolnăvesc eu”

25.08.2020, 14:06
Oana Pellea: ”Mi-a fost frică să nu transmit virusul, dar, desigur, și să mă îmbolnăvesc eu”
Oana Pellea: ”Mi-a fost frică să nu transmit virusul, dar, desigur, și să mă îmbolnăvesc eu”

Renumita actriță Oana Pellea a mărturisit că pandemia de coronavirus a speriat-o și că i-a fost teamă să nu se îmbolnăvească și să nu transmită virusul celor din jur.

Pandemia de coronavirus a afectat-o și pe binecunoscuta actriță Oana Pellea, fiica regretatului artist Amza Pellea. Actrița a mărturisit că i-a fost teamă să nu o îmbolnăvească pe mătușa sa, care locuiește cu ea, dar s-a temut și să nu se infecteze chiar ea.

”În primul rând, mi-a fost teamă ca nu cumva eu să iau virusul de undeva și să i-l dau mătușii mele, sora lui tata, care are 84 de ani și locuiește cu mine. Mi-a fost frică să nu transmit virusul, dar, desigur, și să mă îmbolnăvesc eu. Și atunci mi se pare o chestie de minim respect de sine și față de omul de lângă tine să te protejezi. Pe mine nu mă interesează toate discuțiile astea conspiraționiste. Că e virusul, că nu e virusul.

Eu știu un lucru: dacă mai mulți oameni îți spun că ești beat, trebuie să te duci să te culci. Dacă o omenire întreagă îţi spune că trebuie să te speli pe mâini, să porți mască și să ții distanța de doi metri față de celălalt în spațiul public, despre ce mai discutăm? Fă aceste trei lucruri simple și mergem mai departe. Văd pe Facebook tot felul de oameni care spun că ei știu totul și au înțeles totul.

Eu nu sunt atât de atotcunoscătoare, așa că mă supun regulilor. Nu îmi scade respectul de sine și nici nu devin alt om dacă port mască sau dacă mă spăl pe mâini. Pătrintele Nicolae Steinhardt spunea că Dumnezeu nu ne vrea proști. Hai să nu fim proști!”, a declarat Oana Pellea pentru publicația Formula AS.

”Ca actor, e o lecție dură”

Oana Pellea a afirmat că izolarea provocată de pandemia de coronavirus și lipsa interacțiunii cu spectatorii la teatru au fost dureroase. Dar, pe de altă parte, artista a mărturisit că îi este greu să înțeleagă de ce lumea nu respectă măsurile impuse de autorități în ceea ce privește protecția contra virusului.

”E un timp de învățare, dar ce am învățat? E o lecție de răbdare, de autocu­noaș­tere, de cum comunici atunci când nu te mai vezi cu oa­menii. Ca actor, e o lecție dură. Ce faci când ți se ia orice formă de contact direct cu spectatorul? Cum faci să transmiți emoție și gând în mod virtual? Și, până la urmă, înveți și asta… Așa am hotărât eu pen­tru mine: că e un timp de învățare, de care însă mă voi bucura pe de­plin când se va ter­mi­na. Și îmi doresc să se termine cât mai re­pede.

Oamenii au obo­sit, ceea ce poţi să înțelegi. Ceea ce nu pot înțelege este de ce nu poți purta mas­că, de ce nu te speli pe mâini, de ce nu respecți o dis­tan­ță de doi metri? Ce e atât de greu? Dim­po­tri­vă, văd în spațiul public o atât de mare în­crân­ce­nare în a nu res­pecta aceste reguli sim­ple ca­re, respectate, ne-ar aju­ta ca lucrurile să se termine mult mai repede”, a mai declarat Oana Pellea.

citește și...