O tânără în scaun cu rotile a devenit medic pentru a-i ajuta pe cei din jur

12.09.2019, 12:07
O tânără în scaun cu rotile a devenit medic pentru a-i ajuta pe cei din jur
Tânăra a devenit medic, deși este imbolizată în scaunul cu rotile

Andreea Nechita, o tânără imobilizată într-un scaun cu rotile, a devenit medic pentru că își dorește să îi ajute pe cei din jur. 

Tânăra de 25 de ani a dat dovadă de o ambiție foarte mare atunci când a hotărât să urmeze cursurile Facultății de Medicină din Iași. Anul acesta, Andreea a devenit medic rezident în Dermatovenerologie și abia așteaptă să profeseze. 

„Un medic trebuie să se dedice în totalitate profesiei”

„Cei 6 ani de facultate au trecut mult mai repede decât mă așteptam, însă trebuie să recunosc că nu a fost ușor. Au fost sesiuni grele și obositoare, dar toate m-au învățat că un medic trebuie să se dedice în totalitate profesiei sale. Marea majoritate a colegilor mei m-au tratat normal, m-au ajutat și au știut să îmi ofere mereu o vorbă bună sau un sfat. Atât profesorii, cât și colegii au fost surprinși de ceea ce îmi propusesem, dar cred că voința și curajul meu i-au convins. Chiar dacă am absolvit doar de câteva luni, deja le simt lipsa colegilor și a orelor de curs. Am fost acolo zi de zi, și cu siguranță am avut ceva de învățat de la fiecare”, a povestit Andreea.

Problemele de sănătate ale tinerei nu erau vizibile imediat după naștere, părinții săi observând odată cu trecerea anilor că începe să aibă dificultăți în deplasare. După numeroase investigații, Andreea a primit un diagnostic greu de îndurat: amiotrofie spinală tipul III. Cu toate acestea, tânăra a dovedit că este puternică și a reușit să devină medic pentru a le fi alături semenilor săi. 

 

citește și...