O statuie a Regelui Mihai a fost amplasată la Londra

26.11.2021, 15:31
O statuie a Regelui Mihai a fost amplasată la Londra
Familia Regala a Romaniei - Facebook

Un bust în bronz al Regelui Mihai a fost amplasat la Londra. Ceremonia a avut loc pentru a marca 100 de ani de la nașterea sa. La evenimentul organizat de Ambasada României a participat Principesa Margareta, custodele Coroanei. Statuia a fost realizată de sculptorul Valentin Tănase.

Ceremonia de dezvelire a bustului Regelui Mihai I, amplasat în curtea misiunii diplomatice a României la Londra, a fost găzduită de Ambasadorul României Laura Popescu, și s-a desfășurat în prezența Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei române și Alteței Sale Regale Principele Radu.

După dezvelirea bustului împreună cu Majestatea Sa Margareta, ambasadorul Laura Popescu a evidențiat în intervenția sa legăturile puternice dintre Familia Regală Britanică și Regele Mihai I, stră-strănepot al Reginei Victoria și văr al Reginei Elisabeta a II a.

Dezvăluirea bustului Regelui Mihai la Londra marchează un secol de la nașterea lui

„Regele Mihai I al României a fost excepțional. Tăria și caracterul său, demnitatea sa și fibra morală, devotamentul față de popor au marcat și inspirat multe generații de români”, a afirmat ambasadorul României.

Evenimentul a avut loc în prezența câtorva zeci de reprezentanți ai comunității românești în Regatul Unit, între care, Sir George Iacobescu, director executiv al Grupului Financiar Canary Wharf, pictorul Bogdan Mihai Radu și reprezentanți ai societății civile.

“Acest bust este foarte frumos, noi am încercat și vom încerca în continuare să-l punem în centrul Londrei. Pentru moment este la ambasadă și are un loc foarte frumos, dar vom încerca să-l popularizăm și în timp să ajungă în centrul Londrei pentru a aduce aminte poporului britanic de relația extraordinară și relația de sânge între familia regală britanică și familia regală română” a adăugat George Iacobescu.

Regele Mihai, descendent al Reginei Victoria a Angliei

“Legăturile strânse între cele două familii regale continuă și astăzi”, a spus ambasadoarea României, adăugând că ele conferă profunzime în relațiile bilaterale.

 

citește și...