O profesoară din Satu Mare a pulverizat spray lacrimogen unor copii de clasa zero

12.09.2019, 15:02
O profesoară din Satu Mare a pulverizat spray lacrimogen unor copii de clasa zero
Profesoara a folosit spray lacrimogen asupra unor copii de clasa zero

O profesoară din Satu Mare a pulverizat spray lacrimogen unor copii din clasa zero. Femeia, care a fost reținută de polițiști, a declarat că a fost agresată de micuți. Profesoara în vârstă de 43 de ani a câștigat recent concursul pentru a ocupa funcția de profesor suplinitor la o școală din comuna Santău. 

Inspectorul școlar județean de la Satu Mare, Călin Durla, a dezvăluit că profesoara nu a rămas mai mult de o lună în nicio școală unde a predat până acum. 

Profesoara care a folosit spray lacrimogen nu a rezistat mai mult de o lună la nicio școală

„Ce antecedente are pot să vă spun: vine demult la astfel de concursuri de titularizare sau suplinire. Cu siguranță a luat note peste 6, însă vine la repartizare, ia un post și – din istoricul pe care eu îl țin minte ca inspector la resurse umane – nu a rezistat mai mult de o lună la nicio școală. Stă 1, 2, 3 săptămâni, după care renunță de bunavoie”, a povestit Durla. 

Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor, a vorbit, de asemenea, despre cazul șocant: „Dacă profesoara e găsită vinovată de ambele acuzări, rele tratamente aplicate minorilor și purtare abuzivă, poate primi între 3 si 7 ani pentru prima acuzație și interzicerea exercitării unor drepturi și între 1-6 luni sau amenda pentru purtarea abuzivă”.

Femeia a spus că le-a pulverizat spray lacrimogen copiilor de la clasa zero pentru că a fost agresată. Profesoara a fost reținută de polițiști pentru 24 de ore și va fi prezentată Parchetului pentru audieri în cursul zilei de astăzi. 

 

citește și...