O pisică din Belgia, infectată cu noul coronavirus

28.03.2020, 09:31
O pisică din Belgia, infectată cu noul coronavirus
O pisică din Belgia, infectată cu noul coronavirus. Primul caz din Europa

O pisică din Belgia a fost infectată cu noul coronavirus. Acesta este primul caz de acest fel din Europa. Este al doilea animal infectat cu coronavirus din lume, după ce un câine din Hong Kong a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Pisica din Belgia a fost infectată de proprietarul său care este infectat cu COVID-19.

”Recent, Facultatea de Medicină Veterinaă din Liege a raportat că o infecție cu coronavirus a fost constatată la o pisică. Pisica a locuit cu propietarul său, care a început să prezinte simptomele virusului u o săptămână înaintea pisicii”, a explicat Steven Van Gucht, preșdintele comitetului științific belgian și șeful diviziei de boli virale din Scienzano, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că este vorba despre un caz izolat și că, până în prezent, nu există dovezi ale unei transmisii de la om la animal.

Vineri seară a fost înregistrat decesul cu numărul 26 în România, din cauza coronavirusului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 65 de ani din județul Timiș. Acesta era cunoscut cu afecțiuni cardiovasculare.

La nivel național, 1.292 de persoane sunt infectate cu COVID-19. La nivel mondial, bilanțul pandemiei de coronavirus a ajuns la 26.819 morți. Peste 585.000 de persoane au fost infectate cu coronavirus până în prezent. Statele Unite ale Americii sunt prima țară cu peste 100.000 de persoane infectate cu coronavirus. Italia a anunțat un număr record de decese din cauza COVID-19. Bilanțul se apropie de 10.000 de decese.

citește și...