O pacientă de la Spitalul Floreasca a luat foc pe masa de operație! Cum se simte femeia

28.12.2019, 17:36
O pacientă de la Spitalul Floreasca a luat foc pe masa de operație! Cum se simte femeia
O pacientă de la Spitalul Floreasca a luat foc pe masa de operație

O pacientă de la Spitalul Floreasca a luat foc pe masa de operație. Incidentul a avut loc pe 22 septembrie, iar ministerul a demarat o anchetă. 

Femeia de 66 ani a suferit o intervenție chirurgicală oncologică, iar echipa de medici a fost coordonată de Mircea Beuran. În timpul operației, însă, lucrurile au luat o întorsătură dramatică și pacienta a luat foc. Din nefericire, acum se află în stare critică. 

O pacientă de la Spitalul Floreasca a luat foc pe masa de operație

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a povestit, pe o rețea socială, cum s-a întâmplat tragedia. 

„Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație! Chirurgul Beuran, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie! Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc”, a scris Ungureanu.

Politicianul a făcut publică și declarația unei asistente prezente în acea zi în spital: „Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie, îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului”.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a confirmat incidentul și a declarat că a trimis Corpul de Control la Spitalul Floreasca. 

 

citește și...