O mamă din Oradea, sfătuită să își mute fata din clasă pentru că a refuzat să dea bani pentru cadoul învățătoarei

03.03.2020, 17:12
O mamă din Oradea, sfătuită să își mute fata din clasă pentru că a refuzat să dea bani pentru cadoul învățătoarei
O mamă din Oradea, sfătuită să își mute fata din clasă pentru că a refuzat să dea bani pentru cadoul învățătoarei

O mamă din Oradea, sfătuită să își mute fata din clasă pentru că a refuzat să dea bani pentru cadoul învățătoarei. Femeia, care este profesoară, a făcut totul public. 

Mihaela Ichim a postat pe o rețea socială un fragment dintr-o conversație uimitoare de pe un grup de Whatsapp. Părinții colegilor fiicei sale i-au cerut femeii, fără nicio jenă, să își mute fiica în altă clasă. Motivul este cât se poate de simplu: Mihaela a refuzat să dea bani pentru cadoul învățătoarei, precum și pentru materiale didactice.

Femeia este revoltată

Mama, a cărei fetiță este în clasa pregătitoare la Școala „Nicolae Bălcescu” din Oradea, este profesoară și a scris că își dorește să trăiască într-o țară frumoasă și nu într-una „a șpăgilor”. 

„Dragi părinți, căci vouă mă adresez, este inadmisibil unde s-a ajuns. Unde am ajuns noi, ca oameni. În imaginea de mai jos vedeți reacțiile părinților, ai căror copii sunt în clasă cu fetița mea, la școala „Nicolae Bălcescu” din Oradea. Reacție venită în urma refuzului meu de a da bani pentru cadoul dnei învățătoare și pentru achiziționarea unor perdele și a unui alfabetar.

  1. Nu am făcut-o din răutate, ci pentru că lucrez în învățământ și știu, după 17 ani de dăruire, că lucrurile se pot face și altfel, nu doar stând cu mâna întinsă în fața părinților. Avem proiecte europene, avem ONG-URI foarte implicate, care lucrează pe proiecte cu școli, avem sponsorizări, avem bani de la primării. Doar că lucrurile astea ar trebui făcute de cadrele didactice și manageri gratis și cu multe ore petrecute în fata calculatorului.

Dacă eu am putut, și alții pot.

  1. Nu am făcut-o, pentru că este ilegal (art. 5, lit. b), pct. II din Codul Cadru de etică al personalului didactic aprobat prin Ordinul MEN nr. 4831/2018) și imoral.
  2. Nu am făcut-o, pentru că de ani de zile încercăm să schimbăm țara asta, pentru că ne plângem de indiferența și șpăgile care domnesc în toate instituțiile statului, dar noi, ca actori principali, nu facem nimic sau chiar contrariul.

Să ajung să fiu „sfătuită” să-mi mut copilul în altă clasă, e prea mult. Pentru mine și pentru copilul meu. AJUNGE! VREAU O ROMÂNIE FRUMOASĂ!”, a scris femeia. 

Sursă foto: Great News

citește și...