O fostă gimnastă a lăsat totul pentru a îngriji peste 120 de copii

05.12.2019, 15:53
O fostă gimnastă a lăsat totul pentru a îngriji peste 120 de copii
O fostă gimnastă a lăsat totul pentru a îngriji peste 120 de copii

O fostă gimnastă a lăsat totul pentru a îngriji peste 120 de copii. Femeia a îmbrăcat haina monahală și a studiat pentru a deveni asistentă medicală și psiholog.

Maica Ecaterina de la Așezământul „Sf. Ier. Leontie” de la Rădăuți are grijă zilnic, de peste opt ani, de cei 126 de copii de toate vârstele ai așezământului.

O fostă gimnastă a lăsat totul pentru a îngriji peste 120 de copii

Înainte de a se reorienta spre a ajuta copii, femeia a fost gimnastă, apoi economistă. La un moment dat, însă, a dorit să își schimbe radical viața și a îmbrăcat haina monahală.

Micuții de acolo o consideră mama lor și au numai cuvinte frumoase de spus despre ea: „Maica e că o mamă pentru noi. E o ființă care a salvat o grămadă de vieți. Ne face să devenim ceva în viață. Ea vrea să ne arate că lucrurile care sunt grele pot fi ușoare doar dacă credem noi că sunt ușoare. Ea ne-a pus două țeluri. Să înveți și să fii cuminte”.

„Ei trebuiesc pregătiți pentru familie mai departe pentru că ei n-au avut modele, n-au avut părinți. Și am avut copii care în momentul în care le spuneam despre familie sora, dar nu înțeleg conceptul de familie. Nu au model. Și e foarte greu. Încerc să modelez o persoană care la un moment dat va trebui să se transforme în acel tată sau mama pe mai departe pentru copiii lor”, a spus Maica Ecaterina pentru Basilica. 

Femeia a mai povestit că sentimentele și blândețea sunt esențiale pentru a avea grijă cum se cuvine de copii: „Atunci când te implici în viața unui copil și afli ceva te doare atât de tare încât simți că te sfâșie. Dar când ai o sută și…nu poți să te lași sfâșiat de unul. Că trebuie să te lași și la ceilalți care au nevoie. Și el trebuie să te simtă că dacă nu empatizezi la maxim cu el nu obții de la el”.

În cei opt ani de când a devenit mama celor peste o sută de copii, 30 dintre aceștia au plecat la casele lor, iar 10 dintre ei sunt la facultate. 

 

citește și...