O femeie și-a alăptat fetița până la nouă ani!

11.09.2019, 18:11
O femeie și-a alăptat fetița până la nouă ani!
Sharon și-a alăptat fiica până la 9 ani

O femeie din Marea Britanie și-a alăptat fetița până când aceasta a împlinit nouă ani.

Deși Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca un bebeluș să fie alăptat exclusiv la sân până la vârsta de 6 luni, iar până la doi ani să continue hrănirea cu lapte matern, o femeie din Marea Britanie a ignorat total aceste sfaturi. 

Presa engleză scrie că Sharon Spink a alăptat-o, fără pauză, pe fiica sa, Charlotte, până când aceasta a ajuns la vârsta de nouă ani. Motivul pentru a care a oprit hrănirea la sân a fost refuzul fetiței. 

Unii oameni o acuză pe femeie de abuz și pedofilie

„Când am avut-o pe Charlotte am decis că o să merg pe cale naturală în ceea ce privește înțărcatul. Este indicat ca bebelușul să dețină controlul la acest capitol, în loc să fie totul forțat”, a spus mama.

Decizia lui Sharon de a continua alăptarea timp de nouă ani i-a adus multe critici, iar unele persoane au acuzat-o de abuz și pedofilie. 

„A renunțat singură anul acesta. A fost un proces gradual și decizia i-a aparținut. O alăptam cam o dată pe lună, sau atunci când nu se simțea foarte bine și nu mai avea energie. N-a mai făcut-o de două luni. Mi-a spus că se va opri când va împlini 10 ani, adică în luna aprilie a anului următor, dar se pare că înțărcatul natural a venit mai devreme. Aș fi lăsat-o să continue cât și-ar fi dorit ea. Avem o legătură foarte puternică și sunt convinsă că se datorează alăptării. Cred că nu se va mai schimba, deși ne-am oprit”, a spus Sharon.

citește și...