O femeie, în vârstă de 70 de ani, la un pas să arunce la gunoi o piatră prețioasă în valoare de peste 2 milioane de dolari. Bătrâna spune că ar fi achiziționat diamantul dintr-o piață

01.11.2021, 16:05
O femeie, în vârstă de 70 de ani, la un pas să arunce la gunoi o piatră prețioasă în valoare de peste 2 milioane de dolari. Bătrâna spune că ar fi achiziționat diamantul dintr-o piață
Uneori, zicala potrivit căreia „a găsi un diamant într-o mină de cărbune” se dovedește a fi adevărată. Același lucru s-a întâmplat și cu o femeie care era pe punctul de a arunca la gunoi un diamant rar de 34 de carate. Mai târziu, valoarea acestui diamant s-a dovedit a fi de peste 2 milioane de eurodolari.

Potrivit press24news, dimensiunea diamantului respectiv este la fel de mare precum a unei monede, care aparține unei femei care locuia în nordul Marii Britanii, în vârstă de 70 de ani.

Proprietarul diamantului, sub condiția anonimatului, a spus că nu își amintește de unde l-a cumpărat. Dar crede că l-a achiziționat dintr-o piață.

Femeia credea că piatra ar fi zirconiu cubic

Femeia a vrut să arunce diamantul la gunoi, în timp ce își curăța casa din Northumberland. Vecinul i-a sugerat să-i afle valoarea.

Licitatorul Mark Lane a povestit că femeia l-a adus într-o geantă. Acesta a spus că acest diamant era ținut într-o cutie împreună cu alte bijuterii ale femeii.

„Doamna a venit cu o geantă de bijuterii, dar doar pentru că noi îi eram în drum, întrucât avea o altă întâlnire în oraș. A scos o cutie în care era verigheta ei și o serie de bijuterii de valoare mică. Am văzut piatra destul de mare, mai mare decât o monedă de o liră și am crezut inițial că este zirconiu. A stat pe biroul meu timp de două sau trei zile până când am folosit un aparat de testare a diamantelor.

Apoi am trimis-o partenerilor noștri din Londra, înainte de a fi certificată de experți din Anvers, Belgia, care au confirmat că este un diamant de 34 de carate”, a spus vânzătoarea de la magazinul de bijuterii.

Licitația va avea loc pe 30 noiembrie

Lane a crezut că această piatră ar fi zirconiu cubic, care ar costa aproximativ 2.700 de dolari. Chiar și acest diamant a fost ținut foarte neglijent pe masa lui câteva zile, înainte de examinare.

Diamantele au fost trimise experților de la HRD Diamond Grading Laboratory din Anvers, Belgia, pentru testare.

Experții au confirmat că este de fapt un diamant HV1 de 34,19 carate, evaluat la 2,7 milioane de dolari.

Diamantul nu a mai revenit la acea cutie de bijuterii obișnuite. Lane a numit-o „Piatra secretă”, care va fi scoasă la licitație pe 30 noiembrie. Se așteaptă să se vândă între 2,2 și 2,7 milioane de dolari, potrivit casei de licitații.

citește și...