O femeie din Iași i-a uluit pe medici! Cât s-a îngrășat în timpul sarcinii

20.02.2020, 17:11
O femeie din Iași i-a uluit pe medici! Cât s-a îngrășat în timpul sarcinii
O femeie din Iași i-a uluit pe medici

O femeie din Iași i-a uluit pe medici. Mama de 37 de ani s-a îngrășat enorm în timpul sarcinii.

Medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași au fost șocați după ce o pacientă le-a dezvăluit că s-a îngrășat 80 de kilograme în perioada sarcinii. 

O femeie din Iași i-a uluit pe medici

Femeia a dorit să nască un copil sănătos și, din păcate, a ținut cont de preconcepția total greșită că trebuie să mănânci cât pentru doi.

De asemenea, mămica a spus că are tot timpul senzația de foame și de sete, că nu mai vede bine și că adoarme mai tot timpul. 

Diagnosticul pus de medici este grav: obezitate, diabet și boli cardiovasculare. 

„Pacienta a ajuns la spital acuzând simptomele specifice diabetului zaharat. În urma testelor de specialitate s-a constatat că suferea de această boală, dar și boli cardiovasculare. Pe perioada sarcinii acumulase zeci de kilograme pe care nu a reușit să le dea jos. Multe ieșence se îngrașă peste măsură în timpul sarcinii deoarece cred în preconcepția că trebuie să mănânce pentru doi. Mai mult decât atât, pe perioada sarcinii, papilele gustative și olfactive se dezvoltă, fapt pentru care au senzația că trebuie să mănânce mai mult. Acestea fac abuz de dulciuri, prăjituri cu cremă, ciocolată, alimente de tip fast-food și alimente tartinabile. Aceste obiceiuri alimentare determină creșterea masivă în greutate”, a declarat medicul Gina Botnariu, șefa Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași, pentru BZI.

Foto: Shutterstock

citește și...