O doctoriță renumită s-a sinucis după ce a fost infectată cu coronavirus: ‘A încercat să-și facă datoria, iar asta a ucis-o’

28.04.2020, 15:45
O doctoriță renumită s-a sinucis după ce a fost infectată cu coronavirus: 'A încercat să-și facă datoria, iar asta a ucis-o'
O doctoriță renumită s-a sinucis după ce a fost infectată cu coronavirus: 'A încercat să-și facă datoria, iar asta a ucis-o' foto: pixabay

O doctoriță renumită din New York s-a sinucis după ce a fost infectată cu coronavirus. Doctorul Lorna Breen, în vârstă de 49 de ani, era directorul medical al departamentului de urgență de la Spitalul Allen-Presbyterian Allen din Manhattan.

Ea a decis să își încheie socotelile cu viața după ce s-a contaminat cu COVID-19. În SUA, numărul morților de coronavirus a ajuns la 56.245, iar cel al infectărilor se apropie de 1 milion de cazuri.

O doctoriță renumită s-a sinucis după ce a fost infectată cu coronavirus: ‘A încercat să-și facă datoria, iar asta a ucis-o’

Medicul Lorna Breen a fost descoperită de poliție cu răni grave pe care și le-a provocat singură. Tatăl ei a mărturisit că fiica sa nu dădea semne că ar avea probleme psihice.

Lorna Breen s-a infectat cu coronavirus în timp ce trata pacienții dintr-un spital din Manhattan. Ea a fost trimisă acum pentru o săptămână jumătate, dar s-a reîntors la locul de muncă după ce s-a recuperat.

Familia ei a declarat că Lorna Breen era afectată de numărul mare de morți din cauza coronavirusului.

‘Era cu adevărat în tranșee, în prima linie. Asigurați-vă că este lăudată ca un erou. Este o victimă la fel de mult ca și ceilalți care au murit’, a spus tatăl său, Dr.Breen.

Într-un comunicat de presă, spitalul unde lucra aceasta a transmis un mesaj dureros.

‘Dr. Breen este un erou care a adus cele mai înalte idealuri ale medicinei până la provocările din prima linie a serviciului de urgență’, au precizat reprezentanții unității spitalicești. Medicul Lorna Breen a decedat pe 26 aprilie.

Sursa: BBC

citește și...