O carte de benzi desenate Superman s-a vândut pentru 2,6 milioane de dolari. Revista a fost cumpărată cu 10 cenți

20.12.2021, 13:32
O carte de benzi desenate Superman s-a vândut pentru 2,6 milioane de dolari. Revista a fost cumpărată cu 10 cenți

O copie rară a unei benzi desenate Superman numărul 1, vândută în chioșcurile de ziare pentru un ban în 1939, a fost cumpărată cu 2,6 milioane de dolari la o licitație.

Un exemplar rar al unei cărţi de benzi desenate Superman #1 a fost cumpărată, la licitație, pentru suma de 2,6 milioane de dolari. Revista se vindea în 1939 la chioșcurile de ziare din SUA pentru doar 10 cenți

Raportul de știri a menționat că 30 de persoane au cumpărat benzi desenate, care a ajuns în chioșcurile de ziare în 1939, fiind achiziționată cu 10 cenți la acea vreme.

Revista se vindea în 1939  pentru doar 10 cenți

„Povestea completă a faptelor îndrăznețe ale singurului Superman”  îl înfățișează pe copertă pe super erou sărind peste clădirile înalte a fost vândută unui cumpărător care a dorit să-şi păstreze identitatea secretă.

Vânzătorul, Mark Michaelson, a cumpărat benzile desenate în 1979 de la proprietarul original şi le-a păstrat într-un seif cu temperatură controlată pentru a nu se degrada. Michaelson, acum pensionat, şi-a plătit facultatea cumpărând şi vânzând benzi desenate.

Michaelson a dezvăluit pentru publicația MarketWatch că a plătit între $1,000 și $2,000 când a cumpărat exemplarul.

”Acesta a fost literalmente primul supererou”

Personajul creat de scriitorul Jerry Siegel şi artistul Joe Shuster reprezintă un pionier al genului de supereroi, iar benzile desenate cu acesta au fost vândute recent pentru sume tot mai mari.

„Acum există supereroi peste tot. Priviţi înapoi în anii 30, nu exista aşa ceva. Acesta a fost literalmente primul supererou”, a declarat Stephen Fishler, CEO-ul companiei ComicConnect.

Faptul că aceste exemplare sunt extrem de rare este principalul motiv pentru care se vând la asemenea preţuri.

Record mondial pentru cea mai scumpă revista de benzi desenate: 3,25 milioane de dolari

La începutul acestui an, ComicConnect a declarat că a doborât recordul mondial pentru cea mai scumpă revistă de benzi desenate vândută vreodată cu 3,25 milioane de dolari pentru o copie a Action Comics #1. Exemplarul publicat în iunie 1938 îl prezenta și pe Superman pe coperta, de data aceasta ridicând o mașină deasupra capului său.

 

citește și...