O bunică le cere rudelor 200 de euro pentru cina din Ajunul Crăciunului

25.12.2022, 20:54

1 decembrie este data limită pentru fiecare membru al familiei sale pentru a plăti. De asemenea, acesta a precizat că nu îl deranjează că oamenii îl critică pentru că a cerut bani pentru masa de Crăciun. O bunică britanică care locuiește în Cardiff, Caroline Duddridge, în vârstă de 63 de ani, are de mult timp o tradiție de Crăciun curioasă în familia sa: toată lumea plătește o anumită sumă de bani dacă vrea să fie prezentă la cina din Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie.

Acest lucru i-a determinat pe unii oameni să o critice pentru că este “zgârcită” pe rețelele de socializare.

Femeia le cere adulților între 10 și 15 lire sterline, în funcție de nivelul de venit, în timp ce nepoții ei, copiii, sunt taxați în funcție de vârstă: un copil de 12 ani plătește 5 lire sterline, la fel ca și trei copii de 9 ani. Alți doi copii de trei ani plătesc 2,50 lire sterline. Un eveniment neobișnuit și fără precedent, transmite as.com.

“Planul de plată a devenit o rutină de Crăciun”

În total, în schimb, în jur de 200 de euro pentru a colabora la cheltuielile cu cina din Ajunul Crăciunului și pentru a face o distribuție mai corectă și mai echitabilă din toate punctele de vedere. “Unii oameni cred că sunt un pic cam Scrooge, dar prietenii mei cred că este o idee bună. Sper ca oamenii să nu creadă că este un lucru îngrozitor”, a declarat femeia în vârstă pentru The Mirror.

“La început au existat câteva plângeri din partea copiilor mei, dar planul de plată a devenit o rutină de Crăciun”, a declarat ea pentru BBC Radio 5 Live. A contribui și a plăti pentru cină înseamnă, de asemenea, că ea are controlul asupra a ceea ce cumpără și gătește și că își împiedică familia să aducă mâncare în exces și să risipească alimente. Cel puțin atunci am un pic de autonomie în ceea ce privește ceea ce pot cumpăra și se evită risipa”, adaugă ea.

Origine și explicație

Ideea lui Caroline s-a născut în 2015, după moartea tragică a soțului ei. Impactul morții lui asupra veniturilor ei a însemnat că nu-și putea permite să organizeze singură întreaga cină de Crăciun, fără ca familia ei să participe financiar, așa că a decis să inițieze această inițiativă.

Ea ne asigură că este foarte “corectă” și că nu încearcă să facă profit, ci că o face pentru ca ei să o ajute cu cheltuielile. Este adevărat că, la început, bunica a recunoscut că au existat “unele gemete și nemulțumiri” din partea copiilor săi, dar planul de plată a devenit o tradiție. În plus, toți oaspeții ei au un cuvânt de spus în ceea ce privește meniul care va fi degustat, care include de obicei vin, băuturi răcoritoare, budincă, biscuiți de Crăciun și o selecție de nuci și brânză.

Nu vă supărați pe critici

Termenul limită de plată dacă doriți să participați la cina ei este 1 decembrie pentru fiecare membru al familiei sale, ceea ce îi oferă suficient timp pentru a planifica cina și pentru a putea achiziționa alimentele necesare. De asemenea, ea a precizat că nu o deranjează faptul că oamenii o critică pentru că taxează cina de Crăciun și că va continua să facă acest lucru.

“Știu că unele mame se simt vinovate dacă nu se dau peste cap și nu oferă o masă uriașă fără ca nimeni să plătească, dar eu sunt practică”, a conchis ea. Este cu siguranță un mod creativ de a face față cheltuielilor de Crăciun, deoarece Duddridge spune că, în cele din urmă, toată lumea își plătește partea fără probleme și se bucură de o seară minunată în familie.

 

citește și...