O bombă a fost găsită de un arădean pe un câmp și a dus-o acasă cu bicicleta

27.08.2019, 14:31
O bombă a fost găsită de un arădean pe un câmp și a dus-o acasă cu bicicleta
Foto: Info Trafic 24

A găsit o bombă neexplodată pe un câmp și a dus-o acasă cu bicicleta. Este pățania unui bărbat din Frumușani, Arad. El a fost surprins în timp ce transporta bomba cu bicicleta acasă. Pe drum, însă, s-a răzgândit și a lăsat proiectilul pe margine.

O bombă a fost găsită de un arădean pe un câmp și a dus-o acasă cu bicicleta

Imaginile incredibile au fost surprinse luni după-amiază, pe DJ 682 dintre Frumușeni și Arad, de către un șofer. Biciclistul căra bomba neexplodată, cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, ca și cum nu ar fi fost niciun pericol. Un șofer a filmat biciclistul și a sunat la 112.

„Luni, 26 august, în jurul orei 18.45, în urma unui apel la 112, echipajul pirotehnic al ISU ARAD s-a deplasat în zona localității Frumușeni, pe drumul județean ce face legătura între Arad și Frumușeni. La fața locului a fost găsită o bombă de aviație, exploziv-brizantă de 50 kg, muniția fiind abandonată de o persoană necunoscută. În urma cercetării efectuate asupra muniției s-a decis: muniția va rămâne până marți în acel loc, un echipaj de poliție asigurând paza.

Echipele pirotehnice nu execută distrugeri pe timp de noapte. Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp și nu ar fi putut fi făcute până la lăsarea întunericului. Muniția se va distruge marți. Se vor executa mai multe operațiuni specifice pentru a se putea muta bomba la o distanță de siguranță față de localitate și căile de comunicații. În prezent bomba este la aproximativ 5 metri de drum”, a transmis ISU Arad, într-un comunicat de presă, potrivit aradon.ro.

citește și...