O asistentă medicală, acuzată de uciderea a 7 bebeluși, a folosit în mod deliberat insulina pentru a-i ucide

13.10.2022, 18:12

O asistentă dintr-un spital din Marea Britanie, acuzată că a ucis șapte bebeluși și a încercat să ucidă alți 10, a otrăvit deliberat doi copii cu insulină, a declarat luni un procuror britanic. Morțile suspecte ale copiilor au fost observate inițial chiar de către angajații spitalului, îngrijorați de faptul că starea de sănătate a respectivilor bebeluși „se deteriora atât de neașteptat”.

Lucy Letby, în vârstă de 32 de ani, a fost acuzată de crimă în cazul morții a cinci bebeluși băieți și două fete, precum și de tentativă de omor a cinci băieți și cinci fete, în timp ce lucra la spitalul Countess of Chester din nord-vestul Angliei, între 2015 și 2016.

Letby a pledat anterior nevinovată la acuzații, transmite BBC.

Femeia este acuzată că a încercat să ucidă alți zece bebeluși la Spitalul Contesa de Chester

În deschiderea procesului ei la Manchester Crown Court, procurorul Nick Johnson a declarat că, începând cu 2015, spitalul a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de bebeluși care mureau sau sufereau “colapsuri catastrofale grave”.

“Bebeluși care nu fuseseră deloc instabili s-au deteriorat brusc. Uneori, bebeluși care fuseseră bolnavi, dar care apoi se refăcuseră, s-au deteriorat brusc, fără niciun motiv aparent”, a declarat el în fața juriului.

“O prezență malefică constantă” în spital

El a spus că, atunci când medicii nu au putut găsi o cauză, a fost chemată poliția, care a efectuat o analiză care a sugerat că cineva din unitatea neonatală a otrăvit doi băieți sugari cu insulină la două zile după ce s-au născut. Nivelul de zahăr din sânge al celor doi băieți a scăzut la niveluri periculoase, a spus Johnson, dar ambii au supraviețuit după ce au fost ajutați de personalul medical.

Johnson a spus că Letby era de serviciu când cei doi au fost otrăviți. El a adăugat că procurorii cred că leșinurile și decesele tuturor celor 17 bebeluși au fost opera lui Letby, pe care l-a descris ca fiind o “prezență malefică constantă” în unitatea neonatală a spitalului atunci când copiii au murit.

Primul bebeluș care ar fi fost ținta lui Letby a fost un băiat născut prematur, care a fost ucis la doar o zi de viață în iunie 2015, a declarat Johnson.

Procurorul a susținut că Letby a injectat aer în fluxul sanguin al copilului, iar un expert medical a declarat că cel mai probabil motivul pentru colapsul copilului a fost aerul administrat în mod deliberat “de către cineva care știa că va provoca daune semnificative”.

Membrii familiilor unora dintre presupusele victime ale lui Letby au stat în sala de judecată, în timp ce părinții lui Letby au fost, de asemenea, prezenți.

Se așteaptă ca procesul să dureze săptămâni, dacă nu luni.

Poliția a lansat o anchetă privind moartea mai multor bebeluși la spital în mai 2017. Letby a fost arestată de trei ori în legătură cu aceste decese înainte de a fi acuzată în noiembrie 2020.

citește și...