O artistă celebră, ca a doua mamă pentru Nicu Ceaușescu! Ce legătură strânsă era între ei

02.03.2020, 11:48
O artistă celebră, ca a doua mamă pentru Nicu Ceaușescu! Ce legătură strânsă era între ei
O artistă celebră, ca a doua mamă pentru Nicu Ceaușescu

O artistă celebră din România a fost ca a doua mamă pentru Nicu Ceaușescu. Iată ce legătură strânsă era între ei.

Foarte pasionat de muzica lăutărească, Nicu Ceaușescu chema deseori artiști consacrați să cânte la petreceri organizate de el. 

O artistă celebră, ca a doua mamă pentru Nicu Ceaușescu

Dintre toți soliștii pe care îi asculta cu drag, Nicu a adorat-o pe Romica și a avut o legătură strânsă cu renumita artistă.

„Am cântat cu Romica Puceanu, Maria Dragomiroiu… Şi venea Nicu Ceauşescu. Nu era un om aşa de rău. (…) Lui Nicu îi plăcea muzică lăutărească, de puşcărie. Pe mine mă punea să-i cânt «Căpitane de judeţ», «La Chilia-n port», pentru că erau nişte cântece interzise”, a povestit Nelu Ploieșteanu, scrie adevărul.ro.

Nicu o admira atât de tare pe Romica Puceanu încât i se adresa folosind cuvântul mamă.

„Am fost la restaurant, la Doina, ani de zile, cu o orchestră extraordinară, inclusiv cu maestrul Toni Iordache. Ea ne ţinea acolo şi de ea depindea tot, că era mama lui Nicuşor Ceauşescu a doua. Aşa îi spunea: mama mea doi. La Continental, tot noi am deschis, tot cu maestrul Toni Iordache, cu Gică Urziceanu şi dânsa. Răposatul Gică Petrescu, toţi marii actori veneau la Continental să asculte muzica adevărată. Nicuşor venea cu Vadim Tudor, cu Păunescu, poetul”, a povestit clarinetistul George Udilă. 

 

 

citește și...