O ambulanță din Vaslui, solicitată pentru a consulta un mort. Familia susținea că bărbatul din sicriu respiră

15.09.2019, 16:21
O ambulanță din Vaslui, solicitată pentru a consulta un mort. Familia susținea că bărbatul din sicriu respiră
Ambulanța a fost solicitată pentru a consulta un mort

O ambulanță a fost solicitată să intervină în Vaslui pentru a consulta un mort. Familia bărbatului susținea că bărbatul din sicriu respiră, deși se pregătise să îl conducă pe ultimul drum. Totul a început atunci când rudele unui bărbat de 84 de ani decedat de două zile au cerut intervenția unui echipaj SMURD în satul Vovriești, comuna Băcești, după ce li s-a părut că bătrânul este încă viu. 

Rudele mortului susțineau că acesta a mișcat un deget

Medicii au crezut, inițial, că este vorba de o glumă proastă, dar, pentru că familia a insistat, s-au dus la fața locului pentru a vedea despre ce e vorba. Rudele mortului susțineau că bătrânul ar fi mișcat un deget și că una dintre fiicele defunctului a pus o oglindă în dreptul feței sale, iar aceasta s-a aburit. 

Cadrele medicale s-au văzut nevoite să scoată mortul din sicriu, să îl dezbrace și să îl consulte. Medicii i-au făcut o electrocardiogramă și au observat că bărbatul nu mai avea puls, iar familia s-a convins că bătrânul nu mai trăiește. 

„Ne-am deplasat la fața locului. Mortul era așezat în sicriu. I s-a fãcut o electrocardiogramă, iar familia a văzut că inima nu-i mai bătea”, a spus medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, pentru Adevărul.

citește și...