O adolescentă a petrecut 10 ani mâncând doar croissante și paste din cauza fricii de alimente noi

13.11.2022, 15:30

Ciarra Franco, în vârstă de 13 ani, era atât de speriată să încerce ceva nou, încât se hrănea cu croissante de ani de zile. După ani de luptă, a făcut în cele din urmă pasul cel mare și a încercat ceva complet nou. “Era întotdeauna destul de supărător pentru ea când ieșeam să luăm masa în oraș sau când luam ceva la pachet și nu mânca ceea ce mâncam noi.”

O fată de 13 ani a supraviețuit cu o dietă de croissante timp de mai bine de un deceniu.

Ciarra Franco, în vârstă de 13 ani, a devenit îngrozită să încerce alimente noi după ce aproape s-a sufocat când era copil, transmite dailystar.co.uk.

O adolescentă a mâncat doar croissante și paste timp de 10 ani

Iar mama Angela a petrecut ani de zile luptându-se pentru a-și convinge fiica să își lărgească gusturile. Aceasta a refuzat să mănânce masa de la școală când a început să meargă la școală și a fost de acord să mănânce în fiecare zi doar un pachet de croissante.

Dar acum, adolescenta a reușit în sfârșit să se extindă, după ce familia ei a apelat la un hipnoterapeut specializat în tratarea copiilor cu tulburări alimentare selective.

“De la vârsta de doi ani, unul dintre singurele lucruri pe care le-a mâncat în mod constant sunt croissantele”

Ciarra a reușit să încerce o varietate de alimente noi, cum ar fi mâncarea chinezească la pachet și chiar fructe precum ananasul.

Angela a spus: “De la vârsta de doi ani, unul dintre singurele lucruri pe care le-a mâncat în mod constant sunt croissantele la prânz și pastele simple la cină. Din când în când încerca cereale simple, cum ar fi fulgii de porumb, și chipsuri gata sărate, dar de când îmi amintesc, a mâncat în fiecare zi un croissant la prânz. Întotdeauna am știut că nu era doar o persoană mofturoasă, dar era întotdeauna destul de supărător pentru ea când ieșeam să luăm masa în oraș sau când luam ceva la pachet și nu mânca ceea ce mâncam noi.”

 

Angela, din Canterbury, Kent, l-a contactat în cele din urmă pe hipnoterapeutul David Kilmurry după ce a văzut un articol într-un ziar local despre un caz similar la care acesta a acordat asistență.

După doar șase săptămâni petrecute cu el, ascultând muzică de relaxare înainte de mese, folosind un grafic de realizări și exprimându-și temerile legate de mâncare, Ciarra poate acum să se bucure de un takeaway cu familia ei.

Angela a adăugat: “A încercat atât de multe alimente noi de când a făcut hipnoterapie și, deși mai are încă un drum lung de parcurs. Unele dintre lucrurile pe care le preferă să le mănânce acum includ puiul dulce-acrișor, cartofii prăjiți cu condimente și chiar și ananasul. Încă încearcă lucruri noi în fiecare zi, ceea ce este o realizare uimitoare!”

citește și...