Numărul deceselor de coronavirus în România a ajuns la 498

21.04.2020, 19:38
Numărul deceselor de coronavirus în România a ajuns la 498
foto: pixabay

Marți, 21 aprilie, numărul deceselor de coronavirus în România a ajuns la 498. În România au fost confirmate, până acum,9.242 de infecții cu COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate, scrie Digi24.

Numărul deceselor de coronavirus în România a ajuns la 498

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat vehement ideea lansată de directorul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, prin care să izoleze de familiile lor persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

‘A apărut o documentație de la un institut. Nu poate veni un institut, oricât de bine cotat, să spună ce și cum… A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște. Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate.

Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil. Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare. Deci, stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină, nu vine nimeni cu măsuri inumane’, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă, marți la prânz.

citește și...