Nu scăpăm de iarnă: vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Zonele în care vor fi ninsori abundente

21.03.2021, 13:46
Nu scăpăm de iarnă: vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Zonele în care vor fi ninsori abundente
Nu scăpăm de iarnă: vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Zonele în care vor fi ninsori abundente / foto: pixabay

Duminică, 21 martie, ANM a emis o informare meteo de precipitații, vreme rece și intensificări ale vântului, valabilă până marți dimineață la nivelul întregii țări. 

În intervalul 21 martie, ora 23:00 – 23 martie, ora 10:00, vor fi precipitații care vor cuprinde treptat sudul şi sud-estul ţării, unde vor fi ploi, lapoviţă, dar şi perioade cu ninsoare. La munte se va depune un strat nou de zăpadă.

Valori termice scăzute pentru această perioadă

Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea şi în Muntenia, precum şi la munte, cu viteze în general de 40 – 50 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 10 grade mai scăzute faţă de mediile climatologice ale perioadei.

În Capitală vor fi precipitaţii moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp) sub formă de lapoviţă, ninsoare, mai ales la primele ore ale dimineții.  Temperatura aerului se va menţine la valori de 0…2 grade.

De asemenea, vântul va prezenta unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35…40 km/h, amplificând senzaţia de frig.

citește și...