Noul Cod Rutier intră în vigoare azi! Ce sancțiuni riscă șoferii care folosesc telefonul la volan

12.10.2019, 11:09
Noul Cod Rutier intră în vigoare azi! Ce sancțiuni riscă șoferii care folosesc telefonul la volan
Șoferii care folosesc telefonul la volan riscă sancțiuni aspre

Noile prevederi ale Codului Rutier intră în vigoare astăzi și vin cu sancțiuni mai drastice pentru șoferii care folosesc telefonul mobil atunci când se află la volan. 

Astfel, șoferii nu mai au voie să vorbească la telefon în timp ce conduc, dar nici să utilizeze alte dispozitive care pot filma sau înregistra. 

Șoferii care folosesc telefonul pot rămâne fără permis

Cei care folosesc telefonul la volan pot chiar să rămână fără permis pentru 30 de zile dacă, în același timp, mai încalcă și alte reguli de circulație. În plus, nu doar șoferii vor fi sancționați contravențional, ci și bicicliștii și românii care folosesc trotinete electrice.

„În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video”, se arată în noul Cod Rutier. 

Codul Rutier a fost modificat din cauza numărului tot mai mare de accidente rutiere petrecute din cauza unor șoferi care fie au vorbit la telefon în timp ce se aflau la volan, fie au făcut live pe Facebook.

citește și...