Nou record de cazuri noi de coronavirus: 777 de persoane infectate, în ultimele 24 de ore

16.07.2020, 14:09
Nou record de cazuri noi de coronavirus: 777 de persoane infectate, în ultimele 24 de ore
Nou record de cazuri noi de coronavirus: 777 de persoane infectate, în ultimele 24 de ore

Crește alarmant numărul cazurilor noi de coronavirus în România! În ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 777 de persoane infectate cu COVID-19, din 19.097 de teste efectuate

Numărul total al infectărilor a ajuns la 35.003 cazuri, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici.

Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere. Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Prognostic șocant pentru luna august

De asemenea, specialiștii estimează că din luna august este posibil să avem 1600 de cazuri noi zilnic. Miercuri, 15 iulie, a fost prelungită starea de alertă în România încă o lună.

‘Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției poate fi influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile.

Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1200-1600 la jumătatea lunii august’, se precizează în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

Teste gratuite pentru cei care pleacă în vacanță

În plus, bucureștenii care călătoresc în scop turistic, dar și cei care rămân acasă pot cere înscrierea în proiectul Primăriei Capitalei prin care vor fi testați gratuit pentru depistarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„Doresc să subliniez faptul că avem 43 de puncte de testare, cu o capacitate de 1.500 de teste pe zi! Nu vom aglomera punctele de testare, pentru ca Primăria Capitalei, prin ASSMB, a achiziționat, din timp, 5 noi aparate de testare RT–PCR”, a declarat Gabriela Firea, scrie Digi24.

citește și...