Note Bacalaureat 2020. Cum afli rezultatele oficiale la BAC, de anul acesta. Lista online

30.06.2020, 08:59
Note Bacalaureat 2020. Cum afli rezultatele oficiale la BAC, de anul acesta. Lista online
Note Bacalaureat 2020. Cum afli rezultatele oficiale la BAC, de anul acesta. Lista online

Primele rezultate de la Bacalaureat 2020 vor fi afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12:00.

Rezultatele la Bacalaureat 2020 vor fi afișate pe data de 30 iunie la avizierele liceelor și pe edu.ro. Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Rezultatele finale de la Bacalaureat 2020 vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Cum afli nota la BAC după codul unic

Anonimizarea rezultatelor, o premieră în istoria examenelor din România, a fost introdusă chiar în timpul probelor de Evaluare Națională, ca urmare a unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precizează Ministerul Educației.

Astfel, la avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bacalaureat 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat va primi anterior afișării rezultatelor codul specific.

Fiecare elev va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Ce se întâmplă dacă elevii pierd codul unic

Secretarul de stat în Ministerul Educației Luminița Barcari a spus că, în cazul în care un elev pierde codul unic prin care își poate afla notele la Bacalaureat 2020, acesta poate fi recuperat.

„Școala are evidența în catalogul Centrului de examen, iar acel cod va fi comunicat elevului la nevoie”, a explicat Luminița Barcari, potrivit Digi24.

„Eu cred că sistemul nu are de ce să aibă erori, noi colaborăm cu o firmă care toată această platformă, toată baza de date, și sunt bine realizate. Inspectoratele au fost informate ce au de făcut și cred că informaticienii și-au făcut treaba foarte bine”, a adăugat Luminița Barcari.

Contestații Bacalaureat 2020

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16,00 – 19,00, şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

În ce perioadă s-a desfășurat Bacalaureat 2020

În data de 24 iunie, candidații la Bacalaureat 2020 au susținut examenul la Matematică, cea de-a doua probă scrisă. Luni, absolvenții de liceu au susținut examenul la Limba română. Joi, 25 iunie, a avut loc ultima probă, la alegerea profilului și a specializării.

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 de candidați, dintre care aproximativ 123.800 de candidați din promoția curentă, respectiv 31.800 de candidați din promoțiile anterioare. În Capitală au susținut probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați.

 

citește și...