Noi simptome ale infecției cu coronavirus! La ce trebuie să fim atenți

09.04.2020, 13:21
Noi simptome ale infecției cu coronavirus! La ce trebuie să fim atenți
Noi simptome ale infecției cu coronavirus! La ce trebuie să fim atenți foto: pixabay

Noi simptome ale infecției cu coronavirus! Specialiștii din cadrul Sindicatului Național al Dermatologilor-Venerologi din Franța trag un semnal de alarmă și mărturisesc că virusul din China suferă modificări.

Cele mai noi simptome ale infecției cu coronavirus le reprezintă apariția pe piele a unor pete roșiatice sau o formă trecătoare de urticarie.

Încă de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, se știe că cele mai frecvente simptome ale infecției cu coronavirus se numără tusea seacă, febra și dificultăți respiratorii.

Noi simptome ale infecției cu coronavirus! La ce trebuie să fim atenți

Pe lângă acestea se mai adaugă și pierderea gustului și a mirosului, ochii iritați și lăcrimoși, dureri în gât, și, mai nou, apariția pe piele unor pete roșiatice, uneori durerase dar și a urticariei, notează Digi24.

‘Un grup de WhatsApp format din peste 400 de dermatologi, organizat de Sindicatul Naţional al Dermatologilor-Venerologi din Franţa, indică leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de Covid’, se arată în comunicatul de presă. Dar care sunt simptomele în cauză?

Acrosindroame (pseudo-degerări la extremităţi), apariţia bruscă a unor pete roşii uneori dureroase şi a unor episoade trecătoare de urticarie.

‘Alertăm publicul şi medicii pentru a detecta aceşti pacienţi potenţial contagioşi cât mai repede posibil (ei nu prezintă neapărat semne de dificultăţi de respiraţie)’, se mai arată în comunicat.

 

citește și...