Noi restricții în Capitală după creșterea numărului de cazuri de coronavirus

27.09.2021, 10:55
Noi restricții în Capitală după creșterea numărului de cazuri de coronavirus
Noi restricții în Capitală după creșterea numărului de cazuri de coronavirus

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat duminică o serie de restricții care sunt impuse în Capitală începând de luni, 27 septembrie 2021, de la ora 0.00, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,35 la mie. Masca de protecție va fi obligatorie în mai multe spații publice.

 

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a făcut duminică seara precizări în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de protecție în Capitală. Astfel, în spaţiile publice: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, transmite Mediafax.

De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Noi restricții în Capitală după creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Ce măsuri trebuie luate de STB și Metrorex

Decizia de duminică a CMBSU mai cuprinde măsuri care trebuie luate de STB și Metrorex. STB SA va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport pe care le deserveşte, în scopul diminuării aglomeraţiei din vehicule şi staţii, mai ales la orele de vârf. În autobuze şi troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin uşa din faţă, iar coborârea pe celelalte uşi. În tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin uşa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uşi. STB SA va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măştii de protecţie şi a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun, prin mijloace audio-video şi prin afişare în mijloacele de transport în comun.

Metrorex SA va informa şi îndruma publicul călător prin instalaţiile de sonorizare despre situaţiile de aglomerare apărute şi îl va informa asupra obligativităţii de a păstra distanţarea fizică şi de a purta corect masca de protecţie.

citește și...