Noi măsuri anunțate de ministrul de Interne, Marcel Vela. Prețurile la energie, salubritate și carburanți se plafonează

30.03.2020, 08:52
Noi măsuri anunțate de ministrul de Interne, Marcel Vela. Prețurile la energie, salubritate și carburanți se plafonează

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat duminică seara, noi măsuri în lupta contra coronavirusului în România. Acesta a anunțat măsuri mai permisive pentru persoanele de peste 65 de ani. Printre altele, acesta a precizat și că prețurile la energie, salubritate și carburanți se plafonează.

Marcel Vela a prezentat duminică textul Oronanței Militare nr.4, care prevede noi măsuri pentru prevenira răspândirii coronavirusului în România.

Ministrul de Interne a anunțat măsuri mai permisive pentru românii cu vârsta peste 65 de ani. Astfel, aceștia pot ieși din casă nu doar ân intervalul 11-13, ci și pe durata zilei pentru a-și putea rezolva problemele medicale. De asemenea, este permisă deplasarea acestora în afara locuinței și în intervalul 20-21 pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice, pentru acest lucru persoanele de peste 65 de ani neavând nevoie de declarația pe propria răspundere, potrivit Mediafax.

De asemenea, ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că în perioada stării de urgență, prețurile la gaze, apă, salubritate, carburanți, energie electrică și termică nu pot fi majorare peste nivelul de la data emiterii ordonanței militare. Prețuile pot dar să scadă, în funcție de cerere sau ofertă.

Potrivit Ordonanței Militare nr.4, cei car nu rspectă izolarea vor plăti cheltuielile carantinei. Astfel, cei care sunt în izolare la domiciliu identificați și veificați ca atare, dacă încalcă regulile izolării, intră în carantină, cu condiția în care vor suporta obligatoriu toate cheltuielile pe care le implică această carantinare. Cei care ies din carantină înainte de cele 14 zile vor fi reintroduși în carantină, suportând și ei toate cheltuielile carantinării.

Numărul deceselor provocate de coronavirus în România a ajuns duminică seara la 43.

Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat duminică seara că 1.815 cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate pe teritoriul României.

206 persoane au fost declarate vindecate, iar 52 sunt intenate în secțiile de terapie intensivă.

De asemenea, 11.213 oameni sunt în carantină în centrele instituționalizate, iar alte 162.374 de persoane se află în izolare la domiciliu.

citește și...