Noi detalii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher! Fostul pilot de Formula 1 se confruntă cu complicații grave

07.07.2020, 13:02
Noi detalii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher! Fostul pilot de Formula 1 se confruntă cu complicații grave
Noi detalii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher! Fostul pilot de Formula 1 se confruntă cu complicații grave/ foto: profimedia

Vești nu tocmai bune despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher, la șapte ani de la cumplitul accident de ski. Din păcate, fostul campion de Formula 1 se confruntă cu complicații grave după ce a petrecut o perioadă extrem de lungă la pat.

Anul acesta în decembrie se împlinesc șapte ani de când Michael Schumacher a suferit o accidentare în vacanță. Fostul pilot a suferit traume serioase și nu s-a mai recuperat complet.

Michael Schumacher este imobilizat de aproape șapte ani

Deși au trecut atâția ani, Michael Schumacher tot nu își poate folosi membrele. Pe deasupra, el suferă acum și de atrofie musculară și de osteoporoză, iar medicii nu au vești îmbucurătoare în ceea ce privește șansele lui de recuperare.

Conform publicaţiei Contro Copertina, doctorii au decis să îl supună pe Michael Schumacher unei noi operații pentru regenerarea sistemului nervos. Această intervenție l-ar ajuta extrem de mult pe acesta să își revină.

De asemenea, cardiologul Philippe Measche a precizat că îi va administra lui Schumacher și un tratament revoluționar pe bază de celule stem.

Ce spun medicii

‘Starea de sănătate a lui Michael Schumacher este foarte deteriorată şi degradată. Imaginea sa este foarte diferită faţă de cea pe care o ştim când era pe circuit. S-a deteriorat mult la toate nivelurile, atât organic, cât şi la nivelul musculaturii şi scheletului.

În ultimii 20 de ani, știința a progresat enorm în ceea ce privește tratamentul cu celule stem, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că știm foarte puține lucruri despre creierul omului. Nu avem cum să știm ce rezultate va aduce acest tratament, a declarat neurochirurgul, Nicola Acciari, de la spitalul din Bologna, pentru sursa citată mai sus.

Michael Schumacher s-a accidentat grav pe 29 decembrie 2013, în timp ce se afla la ski, în Alpii francezi. El s-a ales cu un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală, fiind operat de două ori la spitalul din Grenoble.

citește și...