Noi avertizări de vreme severă în aproape toată țara. Cod portocaliu de ploi torențiale

18.06.2021, 13:07
Noi avertizări de vreme severă în aproape toată țara. Cod portocaliu de ploi torențiale
Noi avertizări de vreme severă în aproape toată țara. Cod portocaliu de ploi torențiale/ foto: pixabay

Meteorologii au emis noi avertizări de vreme severă pentru următoarele zile! Vor fi în vigoare două coduri, galben și portocaliu, de ploi și furtuni în cea mai mare parte a țării.

Sunt vizate în total 32 de judeţe, dar şi Capitala. În Muntenia, Moldova, Oltenia şi în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, vor fi ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică.

Va ploua torențial în aproape toată țara

”Va ploua însemnat cantitativ şi vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea şi caracter torenţial, pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp”, a transmis ANM, scrie DIGI24.

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru Bucureşti.

”Cerul va fi mai mult noros şi vor fi averse şi posibil descărcări electrice. În tot intervalul se vor acumula cantităţi însemnate de apă, în medie de 30…40 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări, în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 22 de grade, iar temperatura minimă din dimineaţa zilei de sâmbătă va fi de 15…16 grade”, conform ANM.

Vremea se va menţine instabilă până la începutul săptămânii viitoare.

citește și...