Nicolae Mirea, șeful demis al Poliției Caracal, despre intervenția de la casa suspectului: „S-a acționat perfect!”

28.07.2019, 14:58
Nicolae Mirea, șeful demis al Poliției Caracal, despre intervenția de la casa suspectului: „S-a acționat perfect!”
Nicolae Mirea crede că poliția a acționat perfect

Șeful Poliției Caracal, care a fost demis din cauza proastei gestiuni a cazului disparițiilor din județul Olt, a făcut declarații despre modul în care au acționat autoritățile locale pentru găsirea celor două fete. 

„Nu am stat deloc. Noi am muncit”

Potrivit Antena 3, Nicolae Mirea consideră că poliția din Caracal a acționat exemplar în cazul care a revoltat întreaga Românie. Atunci când a fost întrebat de ce a așteptat să vină dimineața pentru a acționa, fostul șef al poliției a răspuns: „Nu am stat deloc. Noi am muncit. Informațiile au venit la fel, noi am localizat, am muncit. Până am luat autorizările a venit dimineața. Nu puteam să mergem fără autorizație, nu putem intra noaptea. Eu nu lucrez în dosar. Am făcut percheziția. La percheziții, fiecare forță și-a făcut treaba ei. Nu știu ce probă a ridicat criminalistul, pompierul când a secat fântâna nu a găsit nimic, mi-a făcut un proces-verbal, l-am pus la dosar”.

„Polițistul acolo a fost un executant”

Mai mult decât atât, bărbatul consideră că polițistul a fost doar un executant: „Dosarul l-a supravegheat procurorul. Percheziția s-a făcut sub comanda procurorului. Polițistul acolo a fost un executant”.

Întrebat dacă își reproșează ceva în ceea ce privește intervenția de salvare a Alexandrei, Mirea a spus: „S-a acționat perfect. Din punctul nostru de vedere, noi ca polițiști am asigurat perfect, nu se putea altfel”.

citește și...