Nicolae Ciucă anunță: Trei milioane de persoane vor beneficia de vouchere sociale o dată la două luni.  Cine sunt beneficiarii

09.05.2022, 18:12
Nicolae Ciucă anunță: Trei milioane de persoane vor beneficia de vouchere sociale o dată la două luni.  Cine sunt beneficiarii

Trei milioane de persoane vor beneficia de vouchere sociale o dată la două luni, măsură fiind de aproximativ 3,1 miliarde lei, iar jumătate din această sumă este acoperită prin fonduri europene. Anunțul a fost făcut de  premierul Nicolae Ciucă.  Cine sunt persoanele care vor beneficia de voucherele sociale a anunțat chiar premier. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba, printr-o ordonanţă de urgenţă, acordarea de vouchere cetăţenilor cu venituri mici.  Astfel, nu mai puțin de 3 milioane de persoane vor beneficia de aceste ajutoare financiare.

Premierul a precizat că măsura face parte din pachetul economico-social “Sprijin pentru România”.

Cât este suma totală destinată ajutoarelor

Suma necesară pentru acordarea ajutoarelor pentru masă caldă sau pentru cumpărarea de alimente se ridică la 3,1 miliarde de lei, din care jumătate vor proveni din fonduri europene.

„Astăzi, pe ordinea de zi avem două ordonanţe deosebit de importante pentru programul nostru guvernamental. Ambele fac parte din reglementările pe care şi le-a asumat Guvernul pentru punerea în aplicarea a programului „Sprijin pentru România” şi în felul acesta reuşim să conturăm întreg setul de măsuri pentru ca pachetul să devină funcţional.

Beneficiarii vor avea parte de o masă caldă sau de alimente.

Prima ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta astăzi este cea referitoare la voucherele care vor fi acordate cetăţenilor cu nevoi, în sensul în care pot să beneficieze de masă caldă sau să procure alimente. E vorba de 3 milioane de persoane care vor beneficia de aceste vouchere, o dată la două luni. E o măsură a cărei valoare totală e de aproximativ 3,1 miliarde lei, iar 50%, jumătate din aceşti bani vor proveni din fonduri europene”, a afirmat Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei de luni a Executivului.

Printr-o altă ordonanță aprobată de Guvern se va aloca o a doua tranşă de 3,5 miliarde lei pentru proiecte de investiţii, banii provenind tot din fonduri europene.

„Cea de-a două ordonanţă de urgenţă este cea prin care continuăm să susţinem proiectele de investiţii. Pratic este o soluţie guvernamentală prin care reuşim ca, la mai puţin de o lună, să venim cu acel sprijin de aproximativ 5,2 miliarde lei. Ordonanţa de urgenţă pe care o aprobăm astăzi se referă la cea de-a doua tranşă, în valoare totală de 3,5 miliarde lei şi acestea sunt fonduri care vin, de asemenea, din fondurile alocate de la UE. E o măsură care aduce beneficii pe termen mediu şi lung şi, de asemenea, apreciem ca fiind foarte importantă pentru că va duce la finalizarea obiectivelor importante de investiţii şi discutăm aici de peste 7.000 de proiecte care îşi vor găsi finalitatea prin această măsură”, a explicat Nicolae Ciucă.

citește și...