Niciun vinovat după patru ani de la tragedia din Colectiv! În ce stadiu se află ancheta

30.10.2019, 13:56
Niciun vinovat după patru ani de la tragedia din Colectiv! În ce stadiu se află ancheta
Niciun vinovat după patru ani de la tragedia din Colectiv Foto: Inquam Photos

Astăzi se împlinesc patru ani de la tragedia din Colectiv, în urma căreia și-au pierdut viața 65 de oameni și peste 150 au fost răniți. Până la acest moment, nu a fost pedepsit niciun vinovat, iar ancheta a fost extinsă zilele trecute. 

Deși 64 de oameni au murit în urma incendiului devastator de la Colectiv, procesul în care sunt judecați cei considerați răspunzători de tragedie nu a trecut nici măcar de prima instanță. 

Niciun vinovat după patru ani de la tragedia din Colectiv

La finele săptămânii trecute, ministrul propus la Interne, Marcel Vela, a declarat că va deschide o anchetă pentru a stabili dacă autoritățile au intervenit potrivit procedurilor în noaptea de 30 octombrie 2015. 

De altfel, Parchetul Militar a anunțat că a început cercetările in rem în după apariția imaginilor care surprind primele momente ale intervenției de la Colectiv. Se fac cercetări inclusiv pentru profanare de cadavre, după ce un militar ar fi adresat cuvinte injurioase cu privire la o persoană decedată.

De asemenea, procurorii militari vizează și sustragerea sau distrugerea de probe, cu privire la faptul că filmarea cu primele momente ale intervenției a apărut abia după aproape patru ani.

Foto: Inquam Photos

citește și...